Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Certifikovaná difúzně otevřená konstrukce dřevostavby DIFFUWALL

Difúzně otevřená konstrukce DIFFUWALL si za 10 let získala stovky spokojených investorů. Jedná se o certifikované souvrství obvodového pláště dřevostavby pro nízkoenergetické a pasivní domy.

Nosná konstrukce sloupkového systému je tvořena dřevěnými KVH hranoly rozměru 60/160 – 60/240 mm. Výplňová tepelná izolace je minerální vata Rotaflex Super Diffu 37. Vnější strana souvrství je tuhá dřevovláknitá deska Pavatex ISOLAIR, PAVATHERM-COMBI nebo PAVAWALL GF, tl. 60 – 80 – 100 mm, případně i více.

Desky mají spoj pero-drážka, jsou hydrofobizované a mechanicky se připevňují sponami do sloupkové konstrukce. Povrchová úprava je obvykle difúzní tenkovrstvá omítka (omítkové souvrství JUBIZOL DIFFU a WEBER) nebo předsazený obklad na svislém laťovém roštu s provětrávanou vzduchovou mezerou. Statickou konstrukční desku, interiérovou parobrzdu a vzduchotěsnou obálku tvoří dřevoštěpková deska EGGER OSB 4 TOP, tl. 18 mm. Instalační mezera má šířku 40 mm, může se vyplnit pružnou dřevovláknitou rohoží PAVAFLEX. Předstěna bývá obvykle sádrokartonová deska RigiStabil, tl. 12,5 mm.

Součinitel prostupu tepla U je v závislosti na celkové tloušťce tepelné izolace v rozmezí U = 0,19 - 0,11 W/(m2.K). Fázový posun Ψ je podle tloušťky a typu tepelné izolace v rozmezí Ψ = 7,0–12,8 hodiny.

POŽÁRNÍ ODOLNOST

Experimentální ověření ve zkušebně PAVUS a.s. a následný Protokol o klasifikaci požární odolnosti prokázal požární odolnost konstrukce:

  • REW 60 DP3; REI 60 DP3, tepelné namáhání (i - e) - požárně uzavřená plocha
  • REI 90 DP3, tepelné namáhání (e - i)

Podrobnější informace o této variantě a dalších certifikovaných difúzně otevřených souvrstvích jsou na webu firmy INSOWOOL s.r.o..


 
 
Reklama