Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Fasádní omítkové prvky Sto-Ecoshapes - sériově vyráběné unikáty

Sto-Ecoshapes jsou prefabrikované omítkové prvky pro fasádu, které i přes svou sériovou výrobu mohou být upravovány architekty a dávat fasádě neopakovatelný vzhled. Jejich použití urychluje procesy na stavbě a díky neměnné kvalitě povrchu zajišťuje maximální jistotu výsledku.

„Standardizované “ výrobky provázejí stavění už od antiky, přesto byla standardizovaná, nebo dokonce opakující se úprava fasád v posledních letech skutečně zapovězena. Ale stejně, jako se v poslední době celkově prosadil pozitivní přístup k prefabrikovaným stavbám, obstojí dnes díky rozšířené možnosti individualizace i sériové přístupy k úpravě fasády. Díky digitalizaci spojují aktuální výrobní postupy přednosti sériové výroby s možnostmi individualizace výrobků, řízené zákazníkem. Stereotypní opakování je nahrazováno individualizovaným sériovým produktem.

Sto-Ecoshapes se vyrábějí podle zadání projektanta/architekta v maximálním formátu 840 x 420 x 8 milimetrů. Ať už monochromatické nebo barevné, přísně geometrické, zaoblené nebo v přesném uspořádání: individualizovaný design Sto-Ecoshapes je možné ovlivnit úpravou mnoha parametrů - tvarem, texturou, vzory nebo barevností. U tvarů je limitem jedině maximální formát, u textur je osm základních standardně k dispozici, další je možné vyrobit dle požadavku architekta objektu. Vzhled vzoru záleží jen na představivosti tvůrce, možnosti jsou neomezené – často se například objevují pravidelné i nepravidelné geometrické obrazce. Řemeslně provázený proces prefabrikace, v jehož průběhu se plní šablony zbarvenou surovou masou, umožňuje i malé série. Kromě toho je možné řemeslně texturovat povrchy a opatřit je aditivními barevnými odstíny a přísadami (např. efektní směsí skla).

Prvky Sto-Ecoshapes jsou předurčeny pro použití na fasádních zateplovacích systémem Sto. Ale lze je použít i v případech, kdy investor neuvažuje o zateplení - na monolitických stěnách lze těmito prvky nahradit standardní vrchní omítku. Prvky se díky své elastičnosti hodí i na jednostranně prohnuté plochy (minimální rádius: 12 cm), což u zaoblených hran silně podpoří charakter minerálního pláště, zahalujícího celou budovu. Trvanlivost a odolnost proti nárazu odpovídají – v závislosti na podkladu – provedení s klasicky zpracovanou omítkou. Ve smyslu „economical design possibility” umožňují prvky Sto-Ecoshapes individuální úpravy fasády, střižené na míru, a to se a všemi výhodami prefabrikace sériové výroby. Navíc zajišťují, že realizace plánu proběhne přesně podle zadání.

Další informace o možnostech fasádních omítkových prvků Sto-Ecoshapes včetně zajímavých referenčních objektů najdete na www.sto.cz



Sto s.r.o.
logo Sto s.r.o.

Sto s.r.o. je součástí německého koncernu Sto, který je světovým lídrem v oblasti kontaktních zateplovacích systémů. Součástí sortimentu jsou i předsazené odvětrávané systémy, fasádní i interiérové omítky a barvy, lepicí a stěrkové tmely, designové úpravy ...

 
 
Reklama