Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Diagnostika budov mnoho napoví

Tepelná izolace objektů má za úkol chránit stavbu před zimou i horkem a zamezit vzniku plísní.

Pro správnou funkci budovy je rovněž důležitá obrana proti nežádoucímu proudění vzduchu, především vlivem klimatických podmínek. Kvalita materiálů je jedna věc a odvedená práce věc druhá.

Proto společnost CIUR a. s., která je dodavatelem izolačních systémů COMPRI , nabízí možnost prověřit kvalitu stavby pomocí různých testů. Například je jím tzv. Blowerdoor test. Izolační systémy COMPRI vyrábí a dodává CIUR a. s. již od roku 1991.

Blowerdoor test

Touto metodou lze zjistit, jestli je vzduchotěsnost obálky objektu dostatečná, a tedy zda nedochází v některých místech k nežádoucí infiltraci vzduchu, která by mohla mít za následek výskyt plísní.
Nehledě na energetickou náročnost stavby, zejména pak u nízkoenergetických či pasivních domů. Blowerdoor test umí poměrně dobře lokalizovat konkrétní defekty a netěsnosti budovy. Principem metody je vyvolání podtlaku (přetlaku) uvnitř budovy pomocí ventilátoru a opakovanému měření průtoku vzduchu skrz obálku objektu.
Výsledkem měření je výpočet objemového toku vzduchu při 50 Pa a z něj odvozena hodnota celkové intenzity výměny vzduchu.
Blowerdoor test je jednou z podmínek pro získání dotace Nová Zelená úsporám.

Další informace naleznete na www.compri-izolace.cz nebo také na www.ciur.cz.

Systém COMPRI se skládá z těchto produktů:

  • Tepelné izolace
  • Zvukové izolace
  • Protipožární izolace
  • Membrány, lepidla, pásky a příslušenství
  • Obklady

 
 
Reklama