Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Wienerberger spustil na jihu Moravy novou výrobní linku cihel

Společnost Wienerberger cihlářský průmysl, největší výrobce cihel v Česku, zahájila v cihelně Novosedly na jižní Moravě výrobu cihel plněných minerální vatou.

Do nové výrobní linky investovala 57 milionů korun. Dnes o tom firma informovala v tiskové zprávě zaslané ČTK. Výrobky z nové linky bude Wienerberger dodávat zejména na tuzemský trh s možností exportu do Polska a na Slovensko. Cihly plněné minerální vatou jsou určeny pro výstavbu nízkoenergetických budov, rodinných a bytových domů bez nutnosti zdivo dodatečně zateplovat. Jedná se o první moderní linku tohoto druhu v České republice. Zdivo z cihel plněných minerální vatou teplo akumuluje, v zimě brání rychlému vychladnutí domu a v horku zabraňuje jeho přehřátí.

Wienerberger cihlářský průmysl, a. s. je největším výrobcem pálených cihel v ČR. Společnost je členem skupiny Wienerberger - největšího světového výrobce cihel. Na český trh společnost vstoupila v roce 1992 a v současnosti zde provozuje šest cihelen a některé další doplňkové provozy. Firma Wienerberger cihlářský průmysl v roce 2012 hospodařila se ztrátou po zdanění 28 milionů korun. Výkony firmy překročily miliardu.

 
 
Reklama