Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Čtvrtá svatomartinská konference společností Sipral a Promat

Představila tři významné objekty z projektů skupiny Lighthouse Group

V pátek s magickým datem 11. 11. 2011 se již počtvrté, tradičně na svatého Martina, konala konference pořádaná společnostmi Sipral a.s., předním českým dodavatelem obvodových plášťů budov ze skla a lehkých kovů, a Promat s.r.o., partnerem pro požární bezpečnost budov.

Stejně jako v letech minulých, kdy byla prezentace směřována na významné stavby Metro Střížkov, River City Prague (Danube House, Nile House, Amazon Court) a Business Technology Park, byla i letos pozornost věnována zajímavým a podařeným realizacím. Letošní ročník konference, jehož partnerem byl výrobce kompletních hliníkových fasádních i solárních systémů společnost Schüco International KG, byl zacílen na prezentaci tří exkluzivních projektů ze skupiny Lighthouse Group. První z objektů – Galerie Harfa, jejíž obchodní centrum bylo slavnostně otevřeno přesně rok před konáním konference, se stala místem, kde se architekti, projektanti a ostatní zainteresovaní návštěvníci a obchodní partneři společností Sipral, Promat a Schüco setkali. Další dva objekty – Lighthouse Tower a Prague Marina Office Center – mohli zájemci navštívit na organizované prohlídce.

Účastníci konference

Tak jako již tradičně i letos bylo cílem konference zodpovědět tři základní otázky: co, proč a jak. A tak na společném setkání nechyběli zástupci investora, architekta, lokálního architekta a projektanta, generálního dodavatele i dalších zainteresovaných subjektů. Bloky přednášek, kterými v roli moderátora bravurně prováděl Ing. Ladislav Zajíc ze společnosti Promat s.r.o., odstartoval Tamir Winterstein, generální ředitel developerské skupiny Lighthouse Group, který jednotlivé objekty přiblížil z pohledu investora. „Jelikož se o objektech lépe hovoří i naslouchá, když je znáte, jak se říká, na vlastní oči, uspořádali jsme pro zúčastněné okružní prohlídku k administrativnímu komplexu na břehu řeky Vltavy Lighthouse i k rezidenčnímu a administrativnímu projektu Prague Marina nedaleko holešovického přístavu,“ informuje Lukáš Romanczin, obchodní ředitel firmy Sipral a.s., a dodává: „Věřím, že se dopoledne strávené na naší svatomartinské konferenci všem zúčastněným líbilo a že splnilo očekávání. Budeme se těšit na další společné setkání.“

Prohlídka
Prohlídka
 
Ing. Leopold Bareš – Sipral, Tamir Winterstein – Lighthouse Group, Prof. Moshe Tzur – Moshe Tzur Architects
Konference, jejímž partnerem byla letos poprvé společnost Schüco, se zúčastnil významný izraelský architekt Prof. Moshe Tzur z architektonické kanceláře Moshe Tzur Architects (vpravo)
 
Raut
Blok přednášek zakončil raut se svatomartinským menu, nechyběla nadívaná husa ani Svatomartinské víno

Po návratu z prohlídky následovala velmi zajímavá prezentace pod režií Prof. Moshe Tzura z izraelské architektonické kanceláře s mezinárodní působností Moshe Tzur Architects & Town Planners Ltd. Prezentace poukázala na celosvětové i lokální trendy a koncepty, jakými se architektura může ubírat v závislosti na konkrétních podmínkách, a samozřejmě přiblížila dokončené i právě probíhající projekty v rámci ČR. Slovo dostala také česká architektonická a projekční kancelář HELIKA, a.s., která se blíže zaměřila na architektonické řešení Galerie Harfa. O zkušenostech a spolupráci s panem Wintersteinem a jeho týmem z Lighthouse Group promluvil také Ing. arch. Petr Dvořák z architektonické kanceláře A.D.N.S. production s.r.o., která spolupracovala na projektech Lighthouse a Prague Marina. Z pohledu generálního dodavatele projekt Galeria Harfa přiblížil Ing. Tomáš Fuksa, vedoucí projektu ze společnosti Metrostav a.s.

Poslední blok přednášek pak patřil samotným organizátorům a dodavatelům technologií a materiálů. Za společnost Sipral a.s. tak o víceúčelovém centru Galerie Harfa po technické stránce promluvil technický ředitel společnosti Martin Binovec. Ředitel firmy Ing. Leopold Bareš pak mimo jiné přiblížil 3D projektování v systému SolidWorks. Protipožární systémy a celoskleněné dveře Promaglas představili pánové z firmy Promat s.r.o. Ing. Ladislav Zajíc, jednatel firmy, a Ing. Vilém Stanke z technického oddělení. Společnost Schüco, partner konference, celou akci zaštítila organizačně a propagačně.

Pro více informací navštivte www.sipral.cz, www.promatpraha.cz a www.schueco.cz.

 
 
Reklama