Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Prestižní ocenění iF product design award 2012 pro tři produkty firmy Schüco

Ze sortimentu společnosti Schüco byla oceněna hned tři inovativní a designově pokroková systémová řešení, která se mohou pyšnit „značkou“ iF product design award 2012. Řeč je o Schüco 2° System, průkopnickém komplexním systému pro opláštění budov, novém systému hliníkových posuvných profilů Schüco ASS 77 PD.SI a Schüco Door Control System (DCS), modulárním řídicím systému pro kontrolu vstupu.

Prestižní nezávislé mezinárodní ocenění iF product design award, více než 50 let symbol vytříbeného designu a pokrokového způsobu myšlení, získaly produkty firmy Schüco, předního hráče na trhu v oblasti opláštění budov a solárních systémů, již v letech minulých. S přibývajícím počtem žadatelů, kteří se o toto ocenění ucházejí, aktuálně se jedná o 1605 uchazečů ze 48 zemí, kteří přihlásili 4322 produktů, je však každé nové ocenění pro vítězné firmy stále cennější a významnější. Ze sortimentu společnosti Schüco odborná porota vybrala a ocenila hned tři inovativní a designově pokroková systémová řešení, která se mohou pyšnit „značkou“ iF product design award 2012. Řeč je o Schüco 2° System, průkopnickém komplexním systému pro opláštění budov, novém systému hliníkových posuvných profilů Schüco ASS 77 PD.SI a Schüco Door Control System (DCS), modulárním řídicím systému pro kontrolu vstupu.

Schüco – Ocenění iF product design award
Schüco – Ocenění iF product design award
 

Inteligentní a energeticky proaktivní systém opláštění budov Schüco 2° System

Schüco 2° System
Schüco 2° System

Schüco 2° System posuvné vrstvy a termoaktivní stěnaSchüco 2° System
posuvné vrstvy a termoaktivní stěna

Schüco 2° System, založený na funkčnosti jednotlivých posuvných vrstev a termoaktivní stěny i jejich přizpůsobivosti vůči měnícím se podmínkám, vychází z principů adaptibility vůči změnám zakotvených v samotné přírodě. Cílem systému je přispět k ochraně životního prostředí a k zamezení dalšího globálního oteplování, konkrétně tedy podpořit mezinárodní úsilí spočívající v zamezení oteplování o více než 2 °C. Systém je operativně adaptibilní vůči měnícím se klimatickým podmínkám, tedy vůči aktuálnímu ročnímu období či posunům v průběhu dne (noc x den). První, hlavní složka systému spočívá v posuvných funkčních vrstvách – skleněné, izolační, stínicí a fotovoltaické –, které lze posouvat a efektivně využívat dle aktuálních podmínek a požadavků. Je-li například v místnosti potřeba zvýšené tepelné izolace, zabezpečení soukromí a ochrany, předsune se před skleněnou výplň neprůhledná izolační vrstva. Stínící vrstva zase v průběhu slunného dne snižuje náklady na klimatizaci a fotovoltaická vyrobí dostatek energie pro osobní využití i distribuci do sítě. Posuvné panely jsou kontrolovány a řízeny automaticky prostřednictvím senzorů i manuálně dle požadavků uživatele. Druhou důležitou složku systému pak doplňuje termoaktivní stěna. Ta dokáže ušetřit výdaje na topení/klimatizaci prostřednictvím integrované větrací jednotky s rekuperací tepla a nočním chlazením. Součástí stěnových prvků jsou rovněž materiály s fázovou změnou pro pasivní ventilaci. První referenční objekt s technologií Schüco 2° System je realizován v německém Schleswigu.

 

Vysoce tepelně izolovaný profilový systém pro velké posuvné systémy s maximální transparentností Schüco ASS 77 PD.SI

Schüco ASS 77 PD.SI
Schüco ASS 77 PD.SI
Schüco ASS 77 PD.SI detail
Detail

Posuvný hliníkový systém Schüco ASS 77 PD.SI, novinka s předpokládaným uvedením na trh v prvním čtvrtletí roku 2012, slouží ke konstrukci rozměrných prosklených posuvných systémů s využitím v soukromé i komerční sféře. Profil jemného elegantního vzhledu charakterizuje základní konstrukční hloubka pouhých 77 mm, minimální pohledová šířka a rám elementu ukrytý ve stavební konstrukci. Kromě dokonalého designu profil vyniká výbornými tepelně izolačními vlastnostmi (Uw již od 0,8 W/m2K) i snadným ovládáním (otevírání, zavírání, zamykání) přes kontrolní panel. Veškeré posuvné a další ovládací mechanismy jsou integrovány přímo do profilu a lze s nimi pohodlně, rychle a potichu ovládat posuvné stěny o váze až 500 kg. Rozměrná křídla se pohybují po inovovaných kolejnicích, které jsou spolu s prahem zapuštěny v rovině podlahy pro zajištění bezbariérového přístupu.

Kompletně integrovaný řídicí systém Schüco Door Control System (DCS)

Schüco Door Control System foto 1
Schüco Door Control System foto 2
Schüco Door Control System

Schüco DCS představuje modulární systém kontroly vstupu plně integrovaný do dveřních profilů, který kombinuje sofistikovaný design s nejnovějšími bezpečnostními technologiemi. Kromě tónovaného skleněného povrchu je systém vybaven inovativním konceptem instalace, umožňujícím sestavení jednotlivých komponent v co nejkratší době. Schüco DCS se skládá z volitelných vstupních kontrolních systémů a prvků nouzové bezpečnosti. Portfolio vstupních kontrolních systémů tvoří: čtečka karet/čipů, ovládací tlačítka, videokamery i technologie založené na biometrii (čtečka otisků prstů). Mezi bezpečnostní prvky systému pak patří klíčový spínač, nouzové tlačítko a k tomu příslušná bezpečnostní tabulka. Všechny prvky sjednocuje stylový design. Variabilita a rozdílné tvary umožňují instalaci řídící jednotky jak do nových, tak do renovovaných kancelářských bytových projektů. Jednotlivé komponenty budou na trhu představeny na jaře 2012.

Více informací o systémech společnosti Schüco najdete na www.schueco.cz. Pro informace o Schüco 2° System navštivte www.schueco.de/2grad.

 
 
Reklama