Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Okno Progression je špičkou na trhu. Projděte si s námi vzorkovnu společnosti Slavona

Okna ze Slavony jsou všeobecně známa jako výrobky s vynikajícími tepelněizolačními vlastnostmi a elegantním vzhledem. Díky inovacím a vývoji okenních konstrukcí, kterému Slavona věnuje dlouhá léta velkou pozornost, může nabídnout zákazníkům výrobky s přidanou hodnotou v podobě nadčasového designu, dlouhé životnosti a minimálních nároků na údržbu. Abychom se seznámili s aktuálními produkty, navštívili jsme pražskou vzorkovnu firmy, kde si s námi na uvedená témata povídal obchodní zástupce Slavony, pan Pavel Kamír.

Více zajímavých videí na estav.tvOn-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení

První zastávkou prohlídky ve vzorkovně byla vlajková loď sortimentu společnosti Slavona – okno Progression. Charakteristické je tím, že má ve své poslední verzi kompozitní rám na vnějším líci. Okno se hodí převážně do moderních staveb s vysokými nároky na energetickou náročnost. Je ideálním řešením pro pasivní domy. Z hlediska designu splňuje požadavky moderní architektury díky „bezrámovému“ vzhledu v pohledu zvenku.

Součinitel prostupu tepla okna je 0,62 W/m2k, a patří tak mezi špičku v oknech, které jsou vybaveny trojskly. V porovnání s klasickými dřevěnými okny pro pasivní domy je to asi o 1/10 lepší hodnota.

Vnější rám okna je z kompozitních profilů vyplněných termoizolační hmotou. Pomocí speciálních klipů jsou tyto profily připevněny k dřevěnému rámu. Použitím kompozitního rámu na vnějším líci, který lze opatřit jakoukoliv barvou ze vzorníku RAL, byla eliminována největší výhrada vůči dřevěným oknům. Okna jsou bezúdržbová. Samotný dřevěný rám může být vyroben ze smrku, modřínu nebo dubu. Exkluzivnější záležitostí jsou dřeva např. z ovocných stromů. Systém je ale vždy stejný – jedná se o lepené hranoly zajišťující pevnost, tvarovou stálost a další vlastnosti, které kusové dřevo nemůže zajistit. Stavební hloubka rámu okna Progression je 114 mm.

Jednou z dalších zastávek při prohlídce vzorkovny byly rozměrné HS portály. Velikost těchto portálů je dnes limitována pouze hmotností křídla, která je v případě společnosti Slavona 400 kg. To odpovídá křídlu šířky 3,5 m a 2,4 m výšky. Standardní řešení otevírání portálu je ½ otevíravá a ½ fixní. Je ale možné použít i asymetrický poměr, vždycky ale musí být z logiky věci otevíravá část menší. Výjimkou v požadavcích zákazníků není ani trojdílné řešení s otevíravou střední částí.

Výhodou výběru oken od společnosti Slavona je možnost volit montáž oken a utěsnění připojovací spáry na stavbě přímo u výrobce. Tím je zaručena prvotřídní kvalita montáže díky letitým zkušenostem montážníků společnosti Slavona.

Vzorkovny společnosti Slavona se nachází v Praze, Brně a ve Slavonicích. Otevírací doby uvádějí internetové stránky společnosti. Pražskou vzorkovnu lze navštívit kdykoliv po předchozí telefonické domluvě.

 
 
Reklama