Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Sledujte živě zahajovací ceremoniál soutěže Solar Decathlon Europe 21/22

Dnes bude v německém Wuppertalu slavnostně zahájena soutěž Solar Decathlon Europe 21/22, ve které soutěží i český tým z ČVUT s domem FirstLife. Soutěžní dřevostavbu demonstrující projekt nástavby kolejí Větrník v Praze jsme představili v předchozích článcích.

Zahájení soutěže začíná v pátek 10. 6. ve 13:15. V 16 hodin pak budou představeny soutěžní týmy. Přenos můžete sledovat také na youtube kanálu soutěže Solar Decathlon Europe 21/22.

Přečtěte si také Dřevostavba na střeše vysokoškolských kolejí. Čeští studenti staví dům v mezinárodní soutěži Přečíst článek na ESTAV.cz

Soutěžní dům FirstLife studenti rozestavěli v dubnu a v květnu v univerzitním centru UCEEB v Buštěhradě. Na konci května byla dřevostavba převezena do Německa, kde měl studentský tým dva týdny na dokončení domu. Dům byl dokončen v termínu (psali jsme v tomto článku) a otestován z hlediska průvzdušnosti obálky budovy a z hlediska funkčnosti systému vytápění. Nyní následuje řada soutěžních disciplín.

Přečtěte si také Finiš projektu FIRSTLIFE v mezinárodní soutěži Solar Decathlon Europe 21/22 Přečíst článek

Vyhlášení vítězného domu proběhne slavnostně v pátek 24. června. Portál TZB-info bude u toho. Redakce portálů TZB-info a estav.tv soutěžní tým FirstLife průběžně sleduje. Všechna videa si můžete znovu prohlédnout v pořadu Studentský projekt FirstLife na estav.tv.

Přečtěte si také Navštivte s námi soutěžní pasivní dům FirstLife Přečíst článek
 
 
Reklama