Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

EXKLUZIVNĚ: Přednáška Construction of the Tree – How and Why

Portál TZB-info pozval na konferenci Požární bezpečnost staveb 2017 hosta z Norska, hlavního projektového manažera společnosti B.O.B. Ole Herbrand Kleppe českým posluchačům představil 14podlažní dřevostavbu Treet, kterou realizoval v norském Bergenu. Přednášce v sále tleskalo více než 300 účastníků konference. Velice nás těší, že jsme do ČR a na největší stavební veletrh v zemi přinesli tuto unikátní realizaci. Nyní máte možnost zažít alespoň něco z atmosféry výjimečné prezentace.

Budova Treet samotná se vyznačuje vysokým stupněm prefabrikace, kdy předem vyrobené nosné konstrukce, obytné moduly a další segmenty, např. výtahová šachta, byly dovezeny dokončené na stavbu a jeřábem usazeny na místo. Snížil se tím na minimum čas nutný na montáž na místě. Každý obytný modul má parametry pasivního standardu.

Projekt nabízí dva typy bytů: jednopokojové o ploše 43 m2 a dvoupokojové o ploše 64-66 m2. Byty v 5. a 10. patře omezuje ve větší míře nosná konstrukce, kvůli které mají obytnou plochu o něco menší. Většina bytů má vlastní balkon. V horní části budovy, ve 14. a 15. patře, jsou střešní terasy. V 9. patře je k dispozici tělocvična s výhledem na město a fjord.

Dřevěné konstrukce nejsou pro výškové stavby v Norsku předschváleny. Nicméně norské předpisy připouštějí alternativní materiály na základě zpracované dokumentace stavby. Požární řešení konstrukce bylo provedeno dle EC 1995-1-2.

O mnoho více informací o této unikátní stavbě se můžete dozvědět z úst samotného tvůrce stavby ve videozáznamu prezentace.

 
 
Reklama