Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nevšední hexagonální dlažba H-E-X a městský mobiliář

Hledáte netradiční řešení pro zpevněné plochy na veřejných prostranstvích? Inovativní způsob propojení venkovní dlažby a městského mobiliáře – to je Systém H-E-X. Prapůvod tohoto systému je v přírodě, přičemž jako přímá inspirace posloužily čedičové sloupcové útvary, které krystalizují do šestiúhelníkových forem.

Společnost PRESBETON představuje hexagonální dlažbu H-E-X, která společně se zatravňovacími prvky a květináči tvoří ucelený systém, jenž umožňuje značnou variabilitu a skladebnost. Jeho hlavní předností je postupný, nenásilný přechod vydlážděných ploch v zatravněné zelené plochy. Systém doplňují sedáky H-E-X, H-E-X DEFORM a stůl H-E-X, jejichž podesta je ve stejném formátu jako dlažba, a umožňuje tak přímé vložení do vyskládané plochy. Vegetační i plná dlažba má tloušťku 80 mm a je dimenzována na pojezd vozidel do 3,5 t.






Součástí systému jsou také dva typy laviček a odpadkový koš, které svým tvarem skvěle ladí s ostatními prvky. Dále sem patří zahrazovací sloupky, které jsou vyráběny buď s osvětlením (LED pásky) nebo bez osvětlení. K dispozici je také stojan na kola, který je velice variabilní a jeho kapacitu lze měnit dle přání zákazníka.

Systém H-E-X je určen nejen na veřejná prostranství, ale i na zpevněné plochy v okolí rodinných domů, jejichž majitelé se nebojí být originální a uvítají propojení betonu s přírodou.

Všechny betonové prvky tohoto systému jsou mrazuvzdorné a jsou opatřeny impregnací Protect System TOP.

Autorem těchto nevšedních betonových prvků je NEXT Level Studio ve spolupráci se společností PRESBETON.

www.presbeton.cz






PRESBETON Nova, s.r.o.
logo PRESBETON Nova, s.r.o.

Přední výrobce betonového zboží v České republice - využití jak v soukromém sektoru (okolí rodinných domů, terasy, zahrady aj.), tak i ve veřejném (parky, náměstí, chodníky, cyklostezky, parkoviště aj.). Venkovní dlažba - zámková a skladebná dlažba, plošná ...