Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rozhovor: Schodiště s opatřením proti přenosu kročejového zvuku

Kročejový hluk se řeší hlavně u schodišť, protože u podesty nebo mezipodesty často není provedena skladba podlahy tak, aby bránila přenosu kročejového zvuku. Schodiště se často dělají pouze pohledová. Ondřej Wittek ze společnosti Schöck-Wittek v rozhovoru představuje řešení pro zamezení přenosu kročejového zvuku ze schodišť.

Ondřej Wittek představuje řešení Schöck Tronsole pro zamezení přenosu kročejového zvuku. Rozhovor se přehraje po spuštění videa.

Kročejový hluk se řeší hlavně u schodišť, protože u podesty nebo mezipodesty často není provedena skladba podlahy tak, aby bránila přenosu kročejového zvuku. Schodiště se často dělají pouze pohledová,“ říká Ondřej Wittek ze společnosti Schöck-Wittek. V rozhovoru představuje řešení pro zamezení přenosu kročejového zvuku ze schodišť.

Řešení nespočívá ve skladbě podlahy, ale v použití speciálních konstrukčních prvků s názvem Schöck Tronsole. Ondřej Wittek ve studiu představil zcela nový produkt Tronsole P, který byl v době vysílání na českém trhu asi 1 měsíc. Jeho výhodou je usnadnění výroby prefabrikovaných schodišť. Základem je pouzdro, které se v závodě pro výrobu prefabrikovaných dílců zabetonuje do mezipodesty. Na stavbě pak může být mezipodesta jeřábem spouštěna ve prostoru schodiště již při dokončených schodišťových stěnách.

Ve schodišťových stěnách jsou předem vynechány otvory, kterými se z opačné strany zasune druhá část dílce, na který podesta dosedne a je okamžitě nosná. To znamená značnou úsporu času a zjednodušení procesu montáže.

Schöck Tronsole® typ P umožňuje akusticky přerušené uložení schodišťových podest na schodišťovou stěnu. Provedení prefabrikovaných schodišťových podest bez ozubů zajišťuje hladší průběh stavebních prací a vysokou hospodárnost. Lze snadno realizovat tenké podesty z pohledového betonu a ostatní architektonické výzvy.

Více v záznamu živého rozhovoru s Ondřejem Wittkem.

 
 
Reklama