Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

AGC Glass Europe se letos zaměřuje na architekty a projektanty

AGC Glass Europe si jako hlavní cíl klade maximální obeznámení architektů a profesionálů v oboru s možnostmi využití skla a následně zakomponování různých skel do jejich projektů. Široké možnosti uplatnění mají skla především v oblasti stavebnictví.

V únoru 2011 uspořádala dceřiná společnost AGC Flat Glass Czech, a.s., člen AGC Group tiskovou konferenci a seznámila přítomné architekty a novináře se strategií firmy pro letošní rok a zároveň představila i svoje novinky.

Kalitelné lakované sklo Lacobel T

Společnost AGC Glass Europe uvádí na trh lakované sklo Lacobel T. Toto vysoce kvalitní kalitelné lakované sklo nabízí nejen veškeré výhody skla Lacobel (lesklý povrch, intenzivní barvy, optické zvětšení prostoru, barevná stabilita...), ale také možnost širšího spektra využití díky kalitelnému provedení. Lacobel T je ideální mimo jiné pro použití v interiéru jako obklad stěny za kuchyňskou linkou, dveře nebo také jako deska konferenčního či psacího stolu. Lacobel T je vhodný pro použití i v exteriéru budovy či domu.

Lacobel T je k dispozici ve čtyřech barvách, které jsou v souladu s moderními barevnými trendy. Jde především o barvu černou a zářivě bílou. Barevné sklo je plné energie a zároveň se přizpůsobí vašim požadavkům, pozvedne úroveň a rozzáří váš interiér.

Světlo a barva jsou pro krásu skla Lacobel nejdůležitější; můžete ho kombinovat se dřevem, ocelí nebo kamenem a dosahovat tak úžasných efektů.

V oblasti stavebnictví sklo jako materiál představuje širokou škálu využití jak v exteriéru, tak v interiéru. Má skvělou světelnou prostupnost, zvukovou izolaci, jednoduché zpracování. Vytváří dojem většího prostoru a hloubky. Rovněž v oblasti tepelné izolace zaznamenává sklo stále lepších parametrů.

Izolační dvojskla s hodnotou Ug = 0,9 W/(m2.K)

Užijte si vlastnosti umožněné kombinací měkkých a tvrdých povlaků skel AGC a celé řady výrobků s hodnotou Ug = 0,9 W/(m2.K)!

Společnost AGC Glass Europe uvádí na trh izolační dvojsklo s hodnotou Ug = 0,9 W/(m2.K). Takto nízké hodnoty Ug je dosaženo kombinací skla s měkkým povlakem (skla ze škály Stopray s hodnotou Ug = 1.0 W/(m2.K)) a skla s povlakem pyrolytickým Planibel G fasT. Meziskelní dutina je plněna standardním izolačním plynem argonem. Toto složení poskytuje nebývalou výhodu, jako je vysoká úroveň tepelné izolace a velice dobrý solární faktor.

Abychom byli konkrétní, přínosem je větší úspora energie jak v zimě (díky nejnižší hodnotě Ug na trhu), tak v létě (nižší solární faktor). Jinými slovy, tato inovace vám umožní významné úspory i větší pohodlí v interiéru po celý rok. Prakticky lze říci, že sklo šetří vaše finance. Díky svým vlastnostem je ideální pro použití na fasádách budov.

V současné době nabízí společnost AGC sklo plavené (tzv. float), sklo na fasády a střešní zasklení, dekorativní skla, protipožární skla, ale rovněž i skla s integrovanými LED diodami. Zabýváme se také výrobou skel pro automobilový průmysl a solární aplikace.

Glassiled s LED diodami

Inovativní výrobek s LED diodami se jmenuje Glassiled a je tvořen tak, že mezi dvě bezpečnostní skla jsou vloženy elektroluminiscenční diody. Elektroinstalace je neviditelná, neboť LED diody jsou napájeny vysoce účinným neviditelným vodivým povlakem. Navíc LED diody mají nízkou spotřebu a dobré světelné vlastnosti. Jedná se bezesporu o velmi zajímavý prvek do interiérů. Nabízí se však možnost využití například i pro prosvětlené fasády. Zkrátka motto společnosti "Sklo bez hranic" odráží možnosti společnosti AGC Glass Europe.

Stopray Ultravision 50. Získejte to nejlepší ze slunce.

Stopray Ultravision 50 je novinkou pro rok 2011. Jedná se o revoluční, vysoce výkonné sklo s měkkým povlakem se třemi vrstvami stříbra tzv. "triple silver coating". Důkazem výjimečných vlastností tohoto skla je schopnost poskytnout co možná největší úroveň světelné prostupnosti (LT = 49 %) a zároveň výrazně snížit prostup sluneční energie (SF = 23 %). Z tohoto důvodu nabízí sklo Stopray Ultravision 50 nejlepší selektivitu (poměr mezi světelnou prostupností a solárním faktorem > 2!) pro větší pohodlí v interiéru. Kompletní informace o novém výrobku Stopray Ultravision 50 (popis, vlastnosti a mnohem více) jsou uvedeny ve škále skel Stopray.

Více informací na http://www.YourGlass.com

Věříme, že budeme mít v blízké době možnost Vás seznámit s novinkami společnosti podrobněji v některém z dalších článků, speciálně zaměřených například na rekonstrukce hotelů a lázní, fasádní okna a další otvorové výplně, přirozené osvětlení, fasády, příčky, střechy, schody atd.