Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Sníh a mráz nemá šanci - izolujeme i v zimě

Není mnoho stavebních prací, které lze provádět za špatného zimního období. V oblasti zateplení a při realizaci dalších úsporných opatření to platí dvojnásob. Zateplit fasádu deskovými izolacemi nebo vyměnit stará okna za nová není nic jednoduchého. Pokud je to přece jen možné, znamená to pro domácnost hodně starostí a nepříjemností. Avšak jedno opatření, které tyto nevýhody nemá, zde zmíněno nebylo. Je to zateplení stropu domu foukanou minerální izolací. Může vám ušetřit až 30 % za energie, lze ho provádět po celý rok – tedy i v zimě – za plného provozu domácnosti a bez nepořádku!

Tak už je to tady. Daň z přidané hodnoty naroste příští rok ve snížené sazbě z deseti na čtrnáct procent a zdá se, že ani to nebude konečná. Elektrická energie od ledna podraží o více než šest procent a podle odhadu odborníků si tento trend udrží minimálně deset let. Cena plynu nezůstane pozadu, odvíjí se od ceny ropy a ta také dlouhodobě stoupá. Palivové dřevo je už teď o polovinu dražší než loni.

Také jste si dali předsevzetí, když na jaře přišla faktura za topení v minulé sezóně, že už s tím konečně něco uděláte? Léto uteklo jako voda a podzim už je také za námi. Předsevzetí samo o sobě rozhodně nestačí, je třeba okamžitě jednat.

Co tedy dělat, když už mrzne a poletují vločky?

Existuje možnost, jak udržet náklady za topení na uzdě již tuto topnou sezónu. Z fyziky víme, že teplý vzduch je lehčí a stoupá vzhůru. Stropem tak uniká až třetina tepla. Zateplit strop je tedy vysoce účinný a finančně nenáročný způsob, jak dosáhnout úspory nákladů za topení. Nemusíme čekat celé měsíce, až se oteplí, protože zateplit strop lze stejně dobře i v zimě, za sněhu a mrazu. Práce netrvají déle než jeden den a obejdou se bez dalších stavebních úprav, dokonce bez stavby lešení. Stropy se dnes zateplují zejména foukanou minerální izolací MAGMARELAX®. Je to metoda úžasně rychlá, za super cenu, s velmi rychlou návratností.

Obr. Pultová střecha
Pultová střecha

Tuto izolaci stropu dodává společnost IP IZOLACE POLNÁ, s.r.o., která zde působí více než 15 let a má skutečně velké množství zkušenosti s úsporami energií. To konec konců dokazuje 12 tisíc zateplených objektů v ČR a celá řada dalších na Slovensku. Pro více informací stačí navštívit firemní web na adrese www.ippolna.cz. Zde získejte další informace a za několik minut můžete vyplnit nezávaznou poptávku. Do pěti dnů poté vás navštíví technicko obchodní poradce, který má velké odborné znalosti a bohaté zkušenosti. Zdarma proměří a posoudí stávající izolaci vašeho domu a bezplatně navrhne řešení, které zaručí maximální úsporu nákladů na teplo při minimální investici na zateplení. Každý dům je jiný, poradce vám izolaci „ušije na míru“. Potom vypočítá náklady a na místě zpracuje rozpočet, pochopitelně také bezplatně. Nízká cena této investice vás určitě mile překvapí. Do této chvíle tedy nemusíte zaplatit ani korunu. A když se navíc na místě rozhodnete izolaci objednat, dostanete ještě další slevu.

Více o zateplení stropu izolací MAGMARELAX®

Obr. Foukání izolace
Foukání izolace

Metoda, kterou společnost IP IZOLACE POLNÁ, s.r.o. nabízí, je izolační systém stropu MAGMARELAX®. Jaké jsou jeho největší přednosti? Předně je to rychlost s jakou je izolace aplikována. Realizace může začít do 10 dní od nezávazné poptávky a hotova je většinou již za půl dne. Práce izolatérů se obejdou bez nepořádku, bez velkého hluku a s minimální prašností. Nejen že okamžitě šetříte až 30 % za otop, ale také okamžitě cítíte teplo. Účinně zabráníte srážení vzdušné vlhkosti v rozích stropu a tím i vzniku nebezpečných plísní. To ocení zejména domácnosti, kde mají alergika.

Přednosti foukané minerální izolace stropu se však uplatní po celý rok. Za letních veder zabrání teplu z rozpálené půdy proniknout stropem do bytu. Nemusíte pořizovat drahou klimatizaci, nemusíte řešit jak ochladit místnosti v horkých dnech. V místnostech si vychutnáte tepelnou pohodu každý den a stále šetříte.

Jak bylo již napsáno, MAGMARELAX® je minerální foukaná izolace. Je tvořena vlákny z přírodního čediče. Vyvřelá hornina má vysokou teplotu tání a tedy také odolnost proti požáru. Důležitou vlastností pro uchování izolačních vlastností je nesléhavost, proto si uchová vynikající izolační parametry po celá desetiletí. Minerální izolace nechutná hmyzu ani hlodavcům.

A jak to vypadá s investičními náklady? Cena zateplení běžného domu je kolem 40 tisíc korun, do pěti let se však vrátí zpět, i kdyby ceny energií zůstaly stejné. Společnost IP IZOLACE POLNÁ, s.r.o. vám pomůže s financováním. Ve spolupráci s bankou dojedná výhodné financování díky chytrému úvěru, kdy výše splátky odpovídá ušetřeným nákladům za topení v příslušném období. Nezatížíte tak rodinný rozpočet. Kromě toho, že letos ještě zateplíte za zvýhodněných podmínek díky nízké DPH, poskytne vám firma nadstandardní záruku.

Čím dříve začnete, tím dříve šetříte

Není nač čekat, je třeba začít rychle jednat. Společnost IP IZOLACE POLNÁ, s.r.o. je nejčastěji doporučovaným dodavatelem přírodní foukané minerální izolace. Je to proto, že má certifikáty kvality ISO na materiál MAGMARELAX® i na pracovní postupy. Velkou předností jsou dlouholeté zkušenosti v oblasti minerální foukané izolace. Za patnáct let své existence zateplila společnost více než 12 tisíc rodinných domů, bytovek, paneláků, průmyslových i zemědělských staveb a dokonce několik náročných historických budov. Společnost IP IZOLACE POLNÁ, s.r.o. dodává nejprodávanější foukanou minerální izolaci MAGMARELAX®. Navštivte ještě teď webové stránky www.ippolna.cz a nezávazně se informujte. Určitě se to vyplatí. Nebo využijte bezplatnou telefonickou linku 800 100 533, kde vám ochotně poradí.

Izolatérský vůz Izolatérský vůz

Izolatérský vůz