Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zateplete strop! Stihnete to do zimy a ušetřete tisíce!

Pokud by existoval způsob, jak ušetřit 30% za topení, tak by ho jistě každý majitel domu rád znal. Dobrá zpráva je, že to jde. Řešení je již na světě a opravdu funguje. Když si představíme dům, kde za topení vydáváme kolem 35 tisíc ročně, tak dokážeme každý rok ušetřit až 10 tisíc korun.

Teď přišla ta správná chvíle připravit dům na zimu. Na sníh, mráz i oblevu, na nápor vichrů. Ty mohou způsobit pohromu na zařízení domu. A určitě velký nárůst nákladů za topení. Tady je několik rad, jak úklady zimního počasí eliminovat.

Topení

Nechte před sezónou zkontrolovat zdroj tepla, prohlédnout kotel na tuhá paliva nebo plyn. Plynové kotle nechte vyčistit jednou za dva roky. Objednejte prohlídku teď, s nástupem zimy to nestihnete.

Zanesený komín má špatný tah, může dojít ke vznícení sazí. Ještě větší nároky mají plynové kotle. Od letoška je povinností nechat pravidelně udělat revizi komínů. Bez ní pojišťovna neplní.

Natlakujte a odvzdušněte topný systém. Výměna poškozených ventilů přináší úsporu až 10% procent.

Okna a dveře

Až 20% tepla uniká netěsněnými dveřmi a okny. Z místností, z garáže, sklepa i půdy. Výměna je nákladná a trvá dlouho. Je jiné řešení? Úniku tepla zabráníme provizorně, samolepící těsnící páskou. Nechte si zpracovat návrh na výměnu už teď. Realizaci můžete odložit.


Střecha

Střecha je v zimě v permanenci. Máte v pořádku krytinu, plechové úžlaby, okapy? Okapy vyčistěte, nepřetečou při tání. Prohlédněte podstřešní fólii a tepelnou izolaci. Vlhkost způsobená zatečením snižuje izolační vlastnosti. Opravte netěsnou fólii alespoň lepící páskou.

Podkroví

Třetina tepla z bytu uniká stropem, materiálem nebo netěsnostmi. Ohřátý vzduch je lehčí, stoupá ke stropu a hledá cestu ven. Tyto tepelné ztráty jsou velké. Lze to vyřešit rychle bez nároku na okamžitou investici. Nejlépe je izolovat strop systémem MAGMARELAX®.

Tři nejčastější způsoby aplikace minerální izolace MAGMARELAX®:

Foukání do dutiny v podlaze půdy - musíme mít k dispozici volný prostor nad stropem obytných místností, tedy v podlaze půdy. Díky této technologii se zateplí i velmi těžko přístupné prostory. Stačí jen několik otvorů v podlaze půdy, které se po nafoukání znovu uzavřou. Vše je dokonale utěsněno, i ty nejmenší skulinky, kudy by mohlo teplo unikat.

Nafoukáním přímo na podlahu půdy - izolujeme tam, kde není dutý prostor k dispozici nebo je příliš nízký. Na volnou plochu podlahy půdy se nafouká vrstva minerální vlny o síle 20 až 30 centimetrů. Tato vrstva již velmi dobře tepelně izoluje a zároveň ji lze pořídit za rozumnou cenu. Poměr ceny a úspory nákladů na topení zde vychází nejlépe. Nevýhodou však je, že půda není jinak využitelná.

K foukání do nové podlahy - přistoupíme, chceme-li dále využívat půdní prostor k letnímu bydlení, nebo jen tak k relaxaci. Vytvoří se lehká, velmi stabilní nová podlaha. Stropní systém MAGMARELAX® je konstrukce z OSB desek a dalších doplňků pro zajištění 100% funkčnosti izolace i podlahy. Konstrukce se předem připraví a následně je smontována přímo na půdě. Dům tak nezatěžujete pokládáním těžkých izolačních desek a betonovou podlahou.

Kontrola po zateplení termokamerou
Kontrola po zateplení termokamerou
Vyplnění dutého stropu
Vyplnění dutého stropu
Minerální izolace MAGMARELAX®
Minerální izolace MAGMARELAX®

Můžu to mít už za tři hodiny

Představte si, že sedíte pohodlně v obýváku. Koukáte na oblíbený film a až skončí, máte hotovo. Bez námahy, nepořádku, v super kvalitě. Nehádáte se s řemeslníky, hodiny neuklízíte celý dům a máte jistotu, že cokoli budete chtít je předem splněno. Je to možné? Ano. Když si vyberete zkušené odborníky, kteří na službě usilovně pracují mnoho let. Ti mají cenné zkušenosti a chtějí klientovi upřímně pomoci.

Více na www.mojeizolace.cz nebo na telefonu 800 100 533.