Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pořizujete si novou střechu? Nepodceňte správnou montáž a kvalifikovaný servis!

Rozhodli jste se pro novou střechu a nakoupili na ni kvalitní materiál? – Udělali jste tím první krok, aby vám střecha dlouho a bez problémů sloužila. Jen samotný střešní systém od prověřeného výrobce ale nestačí. Jak neopomenout to, co lidé někdy při pořizování nové střechy podceňují, poradí Pavel Kovanic.

Neméně důležitá je i správná montáž a kvalifikovaný servis. Jak neopomenout to, co lidé někdy při pořizování nové střechy podceňují, radí Pavel Kovanic, obchodní ředitel pro oblast stavební komponenty společnosti Lindab s.r.o. Koncern Lindab je jedním z nejvýznamnějších světových výrobců a prodejců střešních systémů z prvotřídní švédské oceli – ať už v podobě tradičních střešních krytin profilovaných do tvaru skládaných tašek nebo ve formě souvislých pásů jako drážkovaná (falcovaná) střešní krytina.

Samotná krabice se zbožím nestačí

„Vybírejte kvalitní střešní systémy od renomovaných výrobců, kteří jsou na trhu již dlouho a u nichž je jisté, že vám ke krytině dodají více než jen samotnou krabici se zbožím,“ radí Pavel Kovanic. „Jde především o kvalitní montážní návody, díky nimž zajistíte správnou aplikaci vybraného materiálu. Správné provedení zaručí maximální životnost střechy i její funkčnost. Naopak nesprávné použití materiálů může vést ke ztrátě záruky, kterou renomovaní výrobci včetně Lindabu na střechu poskytují.” Lindab ve svých dvou výrobních závodech v České republice každoročně proškolí několik set pracovníků realizačních firem a seznámí je s novinkami i doporučenými postupy. Absolventi školení získají od Lindabu Certifikát, dokládající jejich odbornou způsobilost k montáži výrobků společnosti. Kromě toho v rámci bezplatného servisu vyjíždějí odborníci Lindabu na konzultace do terénu. Poskytují návrhy technických řešení na stavbě nebo v projekční kanceláři projektantům, architektům, prodejcům, zhotovitelům i investorům.

Žádejte kvalifikovaný servis

Skladba materiálu Lindab do Press Kitu Lindab Strechy

Jak najít firmu pro montáž střechy? Pavel Kovanic doporučuje: „Vybírejte ze zkušených, odborných a prověřených firem, klempířů a pokrývačů, kteří jsou schopni svou způsobilost jednoznačně doložit. V případě střešních krytin od Lindabu by měli disponovat Certifikátem Lindab. A nejen to. Nechte si ukázat jejich předešlé realizace. Ideální je též získat doporučení od dřívějších zákazníků těchto firem.“ Díky tomu, že společnost Lindab působí na českém trhu přes 20 let a je v pravidelném kontaktu s realizačními firmami a řemeslníky, může koncovým uživatelům prostřednictvím svých obchodních zástupců doporučit kontakty na tyto firmy po celé České republice.

Správné postupy aplikace střešních krytin a montážní návody se neustále vyvíjejí a zdokonalují podle požadavků trhu i podle zkušeností jednotlivých výrobců. Ti nejkvalitnější je průběžně aktualizují a dávají svým zákazníkům k dispozici jak v tištěné, tak v elektronické podobě. Lindab je zpřístupňuje na svých webech www.lindab.cz, www.lindabstrechy.cz a www.okapyprovas.cz. Zde se s nimi mohou seznámit jednotlivě koncoví uživatelé nezávisle na tom, zda si od Lindabu pořizují kompletní střešní systém i s bezpečnostními prvky nebo třeba jen okapy.

NovaVesPodPlesi-Rain
topline
bjarred_kallbadhus_click


Lindab střešní krytiny
logo Lindab střešní krytiny

Lindab je mezinárodní skupina se sídlem ve Švédsku, která vyvíjí, vyrábí a prodává výrobky pro stavebnictví z ocelového plechu: lehké střešní krytiny, okapové systémy, bezpečnostní prvky střech, trapézové plechy, systémy pro opláštění budov a konstrukční ...