Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Designové kliky COBRA Q získaly ocenění RED DOT AWARD 2019

Ultima, Spectra a Infinity – tři prémiové modely – tři nejprestižnější designová ocenění Red Dot design award pro rok 2019. Jedinečný design a příkladná kvalita každého modelu přinesly společnosti Cobra nevídaný úspěch – v letošním ročníku světové designové soutěže Red Dot Award dosáhl na prestižní ocenění každý ze tří přihlášených modelů.

Dosažením pomyslné nejvyšší mety designového světa vrcholí dvouletá spolupráce největšího českého dodavatele dveřních kování Cobra a designéra Petra Novague na vývoji prémiových dveřních kování. Během dvou let se podařilo vyvinout trojici designových klik, které významně překonávají standardy obvyklé i na náročném trhu prémiových dveřních kování a bytových doplňků.


Co si o Red Dot Award myslí designér Petr Novague? „Jsem toho názoru, že design je klíčová vlastnost produktu. Funkčnost a kvalitu beru v našem případě jako samozřejmost, náskok a odlišnost od konkurence výrobku dodá design. Prestižní Red Dot Award je tak pro Cobru nejlepší cesta, jak si ověřit svoji pozici vůči domácí i světové konkurenci.

Poznávacím znamením trojice klik Cobra Q je dokonalá ergonomie a příjemný povrch. Jsou vyrobeny z jediného kusu prémiové slitiny, zaručující dostatečnou tvrdost a odolnost.


Minimalistické tvary předurčují kliky do moderních či stylových interiérů, kde mohou podtrhnout dojem kvality a luxusu. Letošní varianta s matným černým povrchem navíc vychází vstříc nejmodernějším interiérovým trendům upřednostňujícím tmavší barvy.

Na úspěchu Cobra Q mě těší fakt, že ačkoliv jsou kliky odlišné a přinášejí rozdílný haptický zážitek, všechny tři dosáhly na tak prestižní ocenění,“ říká Petr Novague. „Odborná porota se soustředí nejen na estetickou kvalitu, ale i na funkčnost výrobků. Ergonomie byla v našem případě zásadní, především u modelu Spectra je skutečně inovativní.


Dveřní kování Cobra Q potvrzuje, že klika nemusí být jen pouhým funkčním prvkem domácnosti. Může podtrhnout styl i barevné tóny interiéru.

A kdo je typickým zákazníkem? „Nová kolekce míří na zákazníky, kterým není lhostejné, v čem bydlí,“ potvrzuje Kristina Boda, ředitelka společnosti COBRA. „Nemají potřebu ohromovat extravagancí, spíše vyznávají eleganci, moderní jednoduchost a hlavně – vědí, že krása je v detailu.

Oceňované dveřní kování Cobra Q uvidíte nejen u nás na showroomu, ale i v prodejnách našich renomovaných distribučních partnerů,“ říká Kristina Boda. „Je možné, že teprve samotný dotyk s klikou vám umožní pochopit krásu a užitné vlastnosti kolekce Cobra Q.


Více o dveřním kování Cobra Q i kompletní produktovou nabídku výrobků společnosti Cobra je možné nalézt na www.matekliku.cz.

 
 
Reklama