Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový systém pro vytvoření sprch v úrovni podlahy u firmy Detalon

Představujeme Vám zcela nový modulární systém prvků pro snadné a rychlé vytvoření kvalitních bezbariérových sprch v úrovni podlahy s podlahovou krytinou, jíž je obklad z keramiky nebo přírodního kamene či podlahová stěrka. Komponenty systému výrobce Schlüter-Systems jsou vzájemně přesně sladěné a provedené.

Řemeslník s pomocí jednoduchých prostředků a řemeslné zručnosti dosahuje požadovaného výsledku rychle a s maximální jistotou. Zákazníkovi systém poskytuje uspokojení z maximální flexibility.

Jde o tyto produkty v technologickém souladu:
  • Schlüter®-KERDI-LINE – liniové odvodnění a sady roštů a rámů,
  • Schlüter®-KERDI-SHOWER-L – vyrovnávací a spádová deska,
  • Schlüter®-SHOWERPROFILE – profily pro napojení na stěnu a spádové profily.

Schlüter®- KERDI-LINE

je vícedílný lineární odtokový systém, jenž tvoří těleso žlabu z hlubokotažné kvalitní ušlechtilé oceli a konstrukce rámu s roštěm, kterou lze (pomocí montážní pomůcky obsažené v sadě) plynule nastavit pro podlahové krytiny o tloušťce 3 - 25 mm. Žlab je dodáván v osmi délkách a v provedení pro horizontální a vertikální odvodnění. Zároveň je možné ho osadit v obou variantách variabilně ke stěně i centrálně v ploše podlahy. Již nalepená manžeta Schlüter®-KERDI umožní velmi bezpečnou izolaci. Ani přiléhající boční stěny nepotřebují zvláštní řešení, pro izolaci vzniklých koutů slouží přiložené tvarovky. Těleso žlabu se snadno osadí do přesně vytvarovaného prvku žlabu v polystyrenu. Rošty / rámy jsou v kombinacích: kryt uzavřený a čtvercově děrovaný, kde viditelná plocha rámu a krycí rošt jsou z kartáčované ušlechtilé oceli, a 10 mm hluboký krycí rošt pro nalepení dlažby.

Žlab Schlüter®- KERDI-LINE-H

s horizontálním odtokem pro montáž na stropní desce má konstrukční výšku 97 mm a je vhodným řešením pro většinu stavebních záměrů. Je opatřen integrovanou pachovou uzávěrkou a odtokovým tělesem.

Schlüter®- KERDI-LINE-V

s vertikálním odtokem pro odvodnění stropní deskou má konstrukční výšku pouhých 24 mm a je ideální pro sanace. Je dodáván s trubkovým sifonem.

Schlüter®- KERDI-SHOWER-L

je spádová deska z tlakově stabilního expandovaného polystyrénu (EPS) se spádem 2% a s nalepenou izolací Schlüter®-KERDI na povrchu. Dle potřeby je doplněná výškově upravenou vyrovnávací deskou z tvrzené pěny XPS. Desky umožňují rychlou montáž podlahy s požadovanou výškou a sklonem pro bezpečné odvodnění. Dodávají se v základní velikosti 100 x 100 cm a 140 x 140 cm a ve variantách pro montáž ke stěně a v ploše. Na menší rozměry je lze snadno přiříznout odlamovacím nožem podle již vyznačených pomocných drážek.

Schlüter®- SHOWERPROFILE-S

je dvoudílný spádový klín pro obložení bočních stran sprch, které vznikají při provedení podlahy sprchy se spádem 2 % u liniového odvodnění. Spádový klín má pohledovou plochu z kartáčované ušlechtilé oceli a na zadní straně je opatřen střiží pro zakotvení do lepidla na obklady a dlažbu. Pro uchycení v podlaze se zasouvá do nosného profilu z tvrdého plastu. Profil lze použít jako přechod boční stěny nebo přechod k navazující podlaze. Nosný profil se dodává pro podlahové krytiny o tloušťce 3 - 22 mm v 6 odstupňováních. Spádový klín dodávaný v délkách 120 - 160 cm má na úzké straně výšku 6 mm a 2 % vzestup (2 mm na 10 cm). Potřebné výšky a délky profilu se docílí zkrácením na úzké a/nebo široké straně profilu. Výšku lze kromě toho nastavit hlubším nebo mělčím zasunutím do uchycení ve tvaru U.

Schlüter®- SHOWERPROFILE-R

je dvoudílný profil pro napojení na stěnu a obložení zdi nad liniovým odvodněním, která zůstává kvůli spádu volná. Pohledová plocha profilu je z kartáčované ušlechtilé oceli. Na rubové straně je opatřen střiží pro zakotvení do lepidla na obklady a dlažbu. Díky dvoudílné konstrukci lze Schlüter®-SHOWERPROFILE-R plynule výškově nastavit (ve dvou provedeních) v rozsahu od 23 do 45 mm. Profil se dodává v délkách 100 a 140 cm a lze jej přiříznout na potřebnou délku.


Zdroj: Schlüter-Systems
RNDr. Jaroslav Košut, Ph.D., MBA

Detalon, s.r.o.
Novodvorská 994/138, Praha 4, Tel.: +420 239 047 600, info@detalon.cz
U Nemocnice 3372/8, Břeclav 2, Tel: +420 739 379 696, breclav@detalon.cz
www.detalon.cz

 
 
Reklama