Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Střešní terasu v centru Varšavy zdobí stěna z českých prken Terafest®

Majitelé jednoho z bytů v rezidenční varšavské čtvrti se rozhodli použít kompozitní prkna od českého výrobce WPC - Woodplastic a na střešní terase bytového domu z nich vybudovali originální stěnu.

Dřevoplast už je dnes považován za zavedený materiál. Přesto se s ním stále nejčastěji setkáváme hlavně na terasách. Prkna z kompozitu dřeva obohaceného o kvalitní vysokohustotní polymer však mohou najít uplatnění i jako dekorativní prvky staveb. Často plní i další funkce, včetně stínicích nebo protihlukových. Ukazuje se, že záleží především na odvaze investorů.

Podobně uvažovali i majitelé soukromého bytu v posledním patře bytového domu v centru Varšavy, když řešili koncepci své střešní vyhlídky. Vedle standardně položených terasových prken použili i 70 kusů českých dokončovacích lišt Terafest®. Z nich vystavěli stěnu, která plní estetickou funkci, poskytuje soukromí a v letních měsících i příjemný stín.

Po konzultaci s odborníky investoři vsadili na odolná a bezúdržbová prkna Terafest® řady Forest v barevném odstínu Eben o rozměrech 150x20x4000 mm. Ta vyrábí a dodává jeden z největších evropských producentů kompozitu z dřevní moučky a zdravotně nezávadného polyethylenu, česká společnost WPC - Woodplastic, sídlící v Bukovanech nedaleko Prahy.

Rozměrnou konstrukci na střeše bytového domu nedaleko Visly zkušeně realizovala společnost GEPETTO, a to na základě oslovení od Woodplastic Polska, zavedené polské pobočky českého výrobce prken. Tak jako v případě dalších podobných realizací v zahraničí, i v tomto případě se společnosti WPC - Woodplastic vyplatila kooperace se spolehlivým partnerem.

Více informací

 
 
Reklama