Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tiché podlahy Gerflor Top Silence – ideální volba pro panelové domy

Pokud žijete v panelovém domě, určitě jste se už někdy setkali s problémy, jež souvisejí s nadměrným hlukem a nedostatečnou zvukovou izolací. Jedním z řešení jsou plovoucí vinylové podlahy ...

Pokud žijete v panelovém domě, určitě jste se už někdy setkali s problémy, jež souvisejí s nadměrným hlukem a nedostatečnou zvukovou izolací. Jedním z řešení, které je vhodné především pro paneláky, jsou plovoucí vinylové podlahy Top Silence od společnosti Gerflor. Jak už z jejich názvu vyplývá, jedná se o mimořádně tichou podlahovou krytinu, která má ale navíc i řadu dalších výhod.

Vinylové podlahy Gerflor Top Silence nepatří mezi obyčejné podlahové krytiny, ale jsou jedinečnou kombinací vinylu, textilní podložky a pevné základní desky s patentovaným zámkovým spojem. Jsou tak vhodné zejména do panelových domů, kde není příliš dobrá zvuková a tepelná izolace podkladu. Plovoucí podlahy Top Silence jsou 10x tišší než běžné laminátové podlahy, pohlcují až o 50 % více zvuku a mají kročejovou neprůzvučnost až 18 dB.

Vlastnosti vinylové podlahy Gerflor Top Silence

Klíčovou součástí těchto podlah je 1 mm tlustá izolační vrstva, jež pohlcuje zvuk.

Podlahy Top Silence mají užitnou třídu 23/32, což znamená, že z hlediska zátěže jsou vhodné do jakýchkoli bytových prostor, kde snesou i vysokou zátěž. Použít je lze i v komerčních zařízeních se střední zátěží. Naopak nedoporučuje se jejich instalace v místnostech se zvýšenou vlhkostí.

Co se týká místností s podlahovým topením, tak podlahy Top Silence lze použít pouze tam, kde je podlahové vytápění na vodní bázi – teplota povrchu podkladu totiž nesmí překročit 27 °C.

Pokud jde o design podlahy, vybrat si můžete z krásných realistických dekorů, které dokonale imitují různé druhy dřeva nebo kamene, a to nejen po vizuální, ale i po pocitové stránce.

Vinylové plovoucí podlahy Top Silence jsou opatřeny speciální povrchovou úpravou PureClean, která usnadňuje jejich údržbu a chrání jejich povrch.


Plancher s.r.o.
logo Plancher s.r.o.

Jsme odborníky na prodej a montáž podlahových krytin a dveří. Naše služby vycházejí z dlouholetých zkušeností, klademe důraz na kvalitně odvedenou práci a vždy vám dokážeme poradit. Specializujeme se na moderní vinylové podlahy a interiérové dveře, naše ...

 
 
Reklama