Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Bazén jako z wellness centra

Léto je zde a váš bazén se ještě neprobral ze zimního spánku? Je na čase s tím něco udělat. Přinášíme vám pár vychytávek, které z obyčejného bazénu udělají designové místo, kde budete chtít trávit všechen svůj volný čas.


Dlažba k bazénu Mirage Quarziti

Designové a funkční obklady a dlažby

Obklady bazénu a dlažba kolem nich dotváří celkový dojem z místa. Proto byste si při jejich výběru měli dát extrémně záležet. Podcenit však nesmíte ani funkčnost. Do vlhkých prostorů je nutné volit protiskluzový povrch, abyste se bezpečně dostali do bazénu i z něj. Kdo hledá designově dokonalé řešení, ocení odtokové kanálky, které můžete sehnat ve stejném provedení jako dlažbu. Pro venkovní bazény v našich klimatických podmínkách se nedoporučuje obkládat zdi bazénu keramikou, protože je velmi pravděpodobné, že dojde k poškození obkladu. Výjimkou mohou být bazény kryté a vytápěné. Nicméně pro řešení dlažby kolem bazénu existuje velké množství keramických dlažeb.

Plavání i při dešti

Nízké zastřešení bazénu je ideálním řešením pro každého, kdo nechce narušit celkový dojem ze zahrady a zároveň požaduje funkční bazén, ve kterém si může zaplavat bez ohledu na počasí. Bazén můžete přes den odkrýt a o střeše nebudete ani vědět. Takové řešení vám ušetří i hodně práce při čištění. Nehrozí, že voda pro plavání bude po bouřce plná listí a hmyzu. Navíc se nemusíte bát o nejmenší děti, když si budou hrát v okolí bazénu. Stačí stříšku zatáhnout a nikdo do bazénu nespadne. Je jen na vás, jestli zvolíte hranaté, nebo oblé provedení.

Osvětlení pro správnou atmosféru

Bazén máte na své zahradě ve dne i v noci. Proto by byla škoda toho nevyužít. Existuje mnoho typů podsvícení, takže si na své přijde opravdu každý. Pokud si potrpíte na romantiku, pak oceníte lehké podsvícení v červených tónech, které dodá večernímu koupání a sezení u bazénu tu správnou atmosféru. Zejména děti si pak oblíbí fosforové led žárovky.

Dokonale rovná hladina

Šplouchání a cákání rozvlněné vodní hladiny se vám časem omrzí. Rozhodně se vám však neokouká perfektně rovná hladina, která vytváří dojem elegance a luxusu. Bazén s přelivnou hranou není jen výsadou drahých wellness center, můžete ho mít i doma. Rozhodnete-li se pro přelivovou hranu, nemusí u bazénu působit jako pěst na oko. Bez problému se dá sehnat ve stejném provedení jako vybraná dlažba. Stejný vzhled mohou mít i odtokové kanálky. Stačí se rozhodnout, jestli vás lákají například imitace přírodních materiálů, jako je dřevo, beton či kámen, anebo jiné motivy.

 
 
Reklama