Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Z dlažby v designu dřeva jsou hosté Penzionu Kůlna nadšení

Dlažba v designu dřeva poutá zraky návštěvníků Penzionu Kůlna v Moravském krasu doslova jako magnet.„To opravdu není pravé dřevo?“ žasnou kolikrát při pohledu na keramické „dřevěné“ dlažby.

Z dlažby v designu dřeva jsou hosté Penzionu Kůlna nadšení

Dlažbu v imitaci dřeva majitelé Penzionu Kůlna zvolili pro koupelny a přízemí. Vybrali si je v české společnosti M.B.KERAMIKA, která se na dlažby v imitaci dřeva specializuje. Ve svém sortimentu má spoustu dlažeb v natolik věrných imitacích dřeva, až to lidi mate. Kolikrát nemohou uvěřit, že se dívají na keramickou dlažbu a nikoliv na pravou dřevěnou podlahu.
Důkazem toho jsou i reakce návštěvníků penzionu. „Často se mě ptají, co je to za dřevo. Když jim řeknu, že se dívají na dlažbu, jsou hodně překvapení a kolikrát tomu nechtějí věřit,“ popsal spolumajitel penzionu Petr Vaněk.
Proč dlažbu v designu dřeva majitelé upřednostnili před dřevěnými podlahami? „V přízemí, kde je restaurace a společenský salonek, máme podlahové vytápění. Dřevo má nízkou tepelnou vodivost, a kdybychom ho do těchto místností položili na podlahu, měli bychom i 30% ztráty tepla. V koupelnách se zase drží vlhkost, což rovněž není pro dřevěné podlahy ideální. Chtěli jsme také, aby podlahy v těchto místnostech měly velmi dlouhou životnost, což keramické dlažby mají,“ pochvaloval si pan Vaněk.

Keramická dlažba v designu dřevěných prken, která je ozdobou části penzionu, se jmenuje Atom Wood. Dlažba bude vypadat úžasně i v obýváku či panelákové koupelně. Podívejte se na další fotografie v kompletním článku o této realizaci. Tato dlažba v designu dřeva je pro podtržení atmosféry položena v koupelnách penzionu vždy i na jedné ze zdí. Společnost jí dělají bílé lesklé obklady White Glossy.

 
 
Reklama