Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Bílé lepidlo na obklady a dlažby

Mrazuvzdorné jednosložkové bílé lepidlo „weber.for klasik B“ je směsí na bázi anorganického pojiva, plniva a modifikujících přísad. Jeho použití je v interiérech i exteriérech, na cementové podklady a speciálně pro skleněné mozaiky.



Všeobecné požadavky na podklad

Suchý, pevný beze změn, nosný, zbavený všech volně oddělitelných částic (jako např. prach), oleje, mastnoty apod. Podklad před lepením upravíme pomocí penetračního nátěru.

Podmínky pro zpracování

Práce spojené s aplikací je možno provádět v teplotním rozmezí od +5 °C do +25 °C (vzduch i konstrukce), při zpracování je třeba se vyhnout přímým negativním účinkům tepla, vlhka a průvanu. Uvedené hodnoty se týkají standardních podmínek při 20 °C a jsou přiměřeně delší při nižších teplotách a kratší při vyšších teplotách.

Na penetraci podkladů před aplikací lepidla používáme ředěný roztok weber.podkladu A s vodou v poměru 1:5 dle savosti podkladu. V případě vyšší savosti je doporučeno provést ještě jednu penetraci. Při lepení na pórobeton použít na penetraci weber.podklad haft. Na nesavé a problematické povrchy (mírně znečištěné povrchy od barev, nebo zbytků lepidel) doporučujeme použít penetraci weber.podklad haft neředěný.

Lepidlo se připraví postupným vmícháním 1 pytle (25 kg) do 6 litrů čisté vody pomocí míchadla (nástavec ruční vrtačky). Doba míchání je 2 minuty. Nechat 5 minut odležet a poté ještě jednou krátce promíchat.

Lepidlo aplikujeme na podklad za použití nerezového hladítka o velikosti zubu 6×6 mm, 8×8 mm dle velikosti dlaždice. Větší rozměry dlaždic doporučujeme lepit způsobem oboustranného lepení – tzn.: na dlaždici se nanese vrstva lepidla 1 – 2 mm silná. Po osazení mozaiky do lepidla tuto přitlačíme a vytlačíme vzduch. U malých rozměrů střepu je možné použít lepidlo v jednom kroku i jako spárovací. U mozaiky, do velikosti střepu max. 5 × 5 cm, lze použit na vyhřívané podklady. Spotřeba je cca 4 – 5 kg/m2.

Nejdůležitější vlastnosti:
  • na skleněné mozaiky, porcelánové dlaždice a ostatní tenkostěnné a průsvitné obklady
  • vhodné pro obklady a dlažby
  • vysoce přilnavé
  • pro interiér i exteriér
  • třída C1T

Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize WEBER
logo Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize WEBER

Dodavatel a výrobce vysoce kvalitních štukových a tepelně izolačních omítek, fasádních, zateplovacích a sanačních systémů, nátěrů, pastózních omítek, suchých maltových směsí, vyrovnávacích a samonivelačních podlahových hmot, lepidel na obklady a dlažbu.

 
 
Reklama