Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Výrobky s certifikátem Cradle to Cradle bodují v programu LEED V4

Logo Cradle to Cradle

Certifikační program Cradle to Cradle se začíná stále více prosazovat. Po očekávaném spuštění programu LEED v4 (koncem listopadu 2013) budou produkty s certifikátem Cradle to Cradle přinášet až 2 body navíc v oblasti Materials & Resources certifikačního systému LEED pro nové stavby.

V rámci LEED verze 4 budou produkty s certifikátem Cradle to Cradle zahrnuty do hlavního programu LEED, čímž přispějí k získání vyššího bodového ohodnocení v oblasti Materiály a zdroje. Verze 4 certifikačního programu byla schválena v červenci 2013 a bude spuštěna koncem listopadu.

Program LEED 2009 (verze 3) však bude otevřen pro registraci až do 1. června 2015. Projektové týmy se tak mohou registrovat buď v programu LEED v4, nebo do 1. června 2015 v programu LEED 2009. Po tomto datu bude otevřen již pouze LEED v4. Hlavním přínosem, který se týká certifikátu Cradle to Cradle v LEED v4 – Nové stavby, je vyšší bodové ohodnocení v oblasti Materiály a zdroje, Údaje o stavebních materiálech a jejich optimalizace – složení materiálů.

Ve výše uvedené oblasti lze získat až 2 body. Dosažení vyššího bodového ohodnocení motivuje projektové týmy k volbě produktů, jejichž chemické složení je inventarizováno pomocí přijímané metodiky a u nichž je potvrzeno minimální použití a produkce škodlivých látek.

Plavená skla, skla s magnetronovým povlakem a interiérová dekorativní skla společnosti AGC jsou v současné době certifikována na stříbrné úrovni a přispívají tak k získání vyššího bodového ohodnocení.

Více informací o C2C certifikaci a hodnocení v LEED
Environmentální odpovědnost AGC Glass Europe:

Lakované sklo Lacobel Orange Classic
Lakované sklo Lacobel Orange Classic
Extra čiré sklo Planibel Clearvision s protisluneční ochranou
Extra čiré sklo Planibel Clearvision s protisluneční ochranou
Planibel Energy N – sklo s povlakem s protisluneční ochranou
Planibel Energy N – sklo s povlakem s protisluneční ochranou


Cradle to Cradle LEED verze 4 (PDF)


AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group
logo AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

Firma je součástí nadnárodního koncernu AGC Group a je největším výrobcem plochého skla ve střední a východní Evropě. Vyrábí ploché sklo zejména pro stavebnictví (exteriérové zasklení a interierové dekorace), automobilový průmysl a další odvětví (doprava, ...