Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Plastové okapy MARLEY – ideální okapy pro rodinné domy i drobné stavby

Plastové okapy MARLEY jsou vyrobené z vysoce kvalitního bezkadmiového PVC a jsou odolné UV záření i povětrnostním vlivům. Barva okapu proto zůstává stálá po celou dobu jejich životnosti, a to i na straně přímého dopadu slunce. Vlivem deště nerezavějí a není tedy třeba je každý druhý rok natírat.

Při stavbě či rekonstrukci rodinného domu je třeba při výběru kvalitní střešní krytiny vybrat také kvalitní okapový systém. Pokud se na stavbě domu podílíte sami nebo kromě požadavku na kvalitu řešíte i otázku času a náročnosti montáže a následně i údržby v dalších letech životnosti okapů, vezměte v úvahu použití kvalitních plastových okapů.

Dokonale hladký povrch plastu vykazuje lepší odtokové parametry a samočistící schopnost než plech a okapy tak splňují i nejvyšší nároky na bezúdržbovost systému. Díky vysoké kvalitě použitého plastu a moderní technologii výroby je na plastové okapy MARLEY poskytovaná záruka 10 let.

Největší předností plastového okapového systému MARLEY je snadná montáž, kterou zvládne opravdu každý, kdo dokáže do dřeva zašroubovat samořezný šroub. Jednotlivé prvky okapu se k sobě jednoduše mechanicky spojují. Tvar žlabu je na obou koncích jiný. Tvarovka se na jedné straně na žlab nasune do kulatého zámku, kolem žlabu obtočí a na druhé straně jednoduše „zacvakne“. V okapovém žlabu jsou malé výřezy, do kterých vždy zapadne výstupek, který je na spojce či rohu žlabu. Tím nemůže dojít k samovolnému rozpojení dvou žlabů. Pokud se chcete přesvědčit, jak snadná a rychlá montáž opravdu je, můžete si prohlédnout video s praktickou ukázkou a k dispozici je i praktický videonávod, podle kterého se můžete při realizaci řídit. K celé montáži postačí pouze pilka na železo, šroubovák, metr, provázek a tužka.

Namontujte si okap na pergolu, garáž či rodinný dům sami a ušetřete za materiál i montáž.

1) namontujeme vhodný typ háků
1) namontujeme vhodný typ háků
2) do háků vložíme žlaby
2) do háků vložíme žlaby
3) kdekoliv na vhodném místě vyřízneme ve žlabu kruhový otvor a nasadíme kotlík
3) kdekoliv na vhodném místě vyřízneme ve žlabu kruhový otvor a nasadíme kotlík

4) žlaby vzájemně spojíme spojkami
4) žlaby vzájemně spojíme spojkami
5) na konce žlabů umístíme čela
5) na konce žlabů umístíme čela
6) z kolen a trubek sestavíme svod, který připevníme ke zdi trubkovými sponami
6) z kolen a trubek sestavíme svod, který připevníme ke zdi trubkovými sponami

Další informace k montáži najdete na webových stránkách, kde se můžete podívat i na animovanou montáž nebo praktické montážní video.

Cenová výhodnost, vynikající technické vlastnosti a zároveň snadná montáž a minimální nutnost údržby dělají z plastových okapů MARLEY výborného pomocníka nejen u rodinných domů, ale také u menších staveb jako jsou pergoly, garáže a zahradní domky.

Výhody plastových okapů MARLEY

  • Snadná montáž
  • Dlouhá životnost
  • Barevná stálost
  • Teplotní odolnost
  • Velký výběr barev
  • Záruka 10 let
  • Nabídka pro střechy jakékoliv velikosti
  • Široký výběr doplňků
  • Minimální nutnost údržby
  • Neuvolňují těžké kovy, jako např. měď nebo zinek, jsou tedy vhodné i pro další využití dešťové vody
  • Dokonale hladký povrch plastu vykazuje lepší odtokové parametry a samočistící schopnost než plech
  • Bezešvé svodové trubky z plastu mají větší pevnost než plechové svody se švem a nemají tendenci namrzat

Aliaxis Česká republika s.r.o.
logo Aliaxis Česká republika s.r.o.

Aliaxis Česká republika je dodavatel plastových materiálů pro přepravu médií a energií a také pro hospodaření s dešťovou vodou a odvodnění budov. Od 1. 3. 2022 došlo také k přejmenování společnosti Nicoll Česká republika s.r.o. a nyní již vystupuje na trhu ...