Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Hospodaření s dešťovou vodou a podtlakové odvodnění AKASISON na veletrhu Střechy Praha

Společnost Nicoll Česká republika Vás zve na svůj stánek na online veletrhu STŘECHY PRAHA který se uskuteční 26. a 27. února od 9 do 18 h

Veletrh bude probíhat ve virtuálním prostředí, kde najdete všechny potřebné informace k našim produktům a službám. Naši techničtí zástupci budou připraveni zodpovědět Vaše dotazy prostřednictvím videohovoru a chatu, budete moci si stáhnout dokumentaci k produktům z knihovny, voucher na 10 % slevu na nákup nádrží na dešťovou vodu a naši vizitku pro případné kontakty do budoucna.

https://online.strechy-praha.cz/

Co jsme pro Vás připravili na našem virtuálním stánku.
10 % VELETRŽNÍ SLEVA NA NÁDRŽE NA DEŠŤOVOU VODU
PORADENSTVÍ K DOTAČNÍMU PROGRAMU DEŠŤOVKA
VÝPOČET VELIKOSTI NÁDRŽE NA DEŠŤOVOU VODU
PORADENSTVÍ A PROJEKTOVÁ PODPORA – CAD A BIM, DIMENZOVÁNÍ
VIDEOHOVRY A CHAT S NAŠIMI TECHNICKÝMI ZÁSTUPCI


Jak bude online prostředí vypadat si můžete prohlédnout na videu.
Volnou vstupenku získáte po registraci

Podtlakové odvodnění střech AKASISON


Jsme dodavatelem podtlakového odvodnění střech Akasison, které je vyráběné naší sesterskou společností Aliaxis Nederland. Je využíváno především pro odvodnění plochých střech. Vyznačuje se mnoha výhodami oproti klasickému gravitačnímu odvodnění. Ekonomické výhody přináší použití trubek o menších průměrech (při využití plného naplnění) a méně střešních vtoků. To také znamená méně prostupů střešní krytinou a eliminace možných netěsností. Dochází také k úspoře velké části kanalizace a s tím spojených zemních prací díky menšímu množství svodů ze stoupaček. Trubky jsou vedeny vodorovně pod střechou a malý počet svislých svodů dává projekci svobodu při utváření staveb.

Návrh systému podtlakového odvodnění provádí dodavatel systému pomocí speciálního softwaru na základě podkladů dodaných projektantem. Výstupem pro projektanta je pak izometrie jednotlivých větví rozvodu, výkaz výměr s cenou do projektu a technická zpráva. Společnost Nicoll poskytuje CAD a BIM knihovnu pro systém Akasison, montážní návody a videa, školení a semináře a také odborné poradenství a technickou podporu přímo na stavbě.

Vsakování a retence GARANTIA


Vsakování a retence (zachycení) s regulací odtoku jsou v dnešní době povinnou součástí každé novostavby. I u přístaveb a změn účelů staveb ale stavební úřady často požadují řešení nakládání se srážkovou vodou. Společnost NICOLL nabízí kompletní sortiment odvodnění staveb. V praxi se využívají různá vsakovací zařízení od povrchových průlehů až po podzemní plastové prvky. Tyto prvky přinášejí vysokou flexibilitu při montáži a je možné z nich tvořit nádrže různých rozměrů a kapacity. Společnost Nicoll dodává na trh vsakovací bloky (inspekční i neinspekční) a tunely GARANTIA, které představují řešení pro velké objekty i rodinné domy, mají vysoký vsakovací výkon a je možné je pojíždět až 60ti tunami. Jejich hlavní výhodou je nízká hmotnost a tedy snadná manipulace s nimi, velmi snadná montáž a variabilita a také možnost je stohovat. To usnadňuje skladování a dopravu.

V rámci projekční podpory pomáháme s výpočtem velikosti a návrhem vsakovacích galerií a retenčních nádrží. K dispozici jsou také naše online kalkulátory pro dimenzování, knihovna CAD detailů, montážní návody a poskytujeme také poradenství a technickou pomoc přímo na stavbě.

Podzemní nádrže na dešťovou vodu GARANTIA


Instalují se do země se zásypem minimálně 500 mm a voda tak téměř nepodléhá zkáze vlivem vysokých teplot a světla. Plastové nádrže mají velkou výhodu z hlediska manipulace a rychlosti montáže. Nádrže Garantia mají velmi masivní monolitickou konstrukci. Jsou samonosné a není potřeba je obetonovávat. Oproti svařovaným nádržím přináší značnou úsporu na armování, bednění a vlastním betonu. Na nádrže Garantia je poskytována záruka 15 let, ale jejich životnost je prakticky neomezená.

V poslední době výpočet velikosti nádrže díky nepravidelnosti dešťů a častým přívalovým srážkám stále častěji počítá se čtyřtýdenní spotřebou a kalkuluje tak větší nádrže. Ty jsou také stále žádanější. Proto vycházíme vstříc našim zákazníkům a rozšířili jsme sortiment nádrží Columbus a Li-Lo XL a XXL až do objemu 122 000 l.

Plastový okapový systém MARLEY


Plastové okapy MARLEY jsou v Německu vyráběny již od roku 1952 a dnes tedy máme již skoro sedmdesátiletou zkušenost s jejich životností. Plastové okapy vlivem deště nerezavějí a jsou barevně stálé, tudíž je není třeba každý druhý rok natírat. Dokonale hladký povrch plastu navíc vykazuje lepší odtokové parametry a samočistící schopnost než plech, a proto splňují tu důležitou vlastnost bezúdržbovosti celého systému.

Jejich největší výhodou je snadná montáž. Jednotlivé prvky okapu se k sobě jednoduše mechanicky spojují. Současně jsou nabízené v několika rozměrových a barevných variantách a také s mnoha doplňky. Ideální jsou pro použití na rodinných domech, pergolách, rekreačních domech, garážích apod.


Aliaxis Česká republika s.r.o.
logo Aliaxis Česká republika s.r.o.

Aliaxis Česká republika je dodavatel plastových materiálů pro přepravu médií a energií a také pro hospodaření s dešťovou vodou a odvodnění budov. Od 1. 3. 2022 došlo také k přejmenování společnosti Nicoll Česká republika s.r.o. a nyní již vystupuje na trhu ...