Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vnitřní zateplení obvodové stěny pomocí VakuPRO

V případě, že není možné zateplit stěnu domu nebo bytu z vnější strany (např. sousedí s cizím pozemkem) lze s výhodou realizovat zateplení ze strany interiéru. Podívejte se na pracovní postup.

Více zajímavých videí na estav.tvOn-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení

Samotné realizaci předchází důkladné zvážení konkrétní situace a navržení nejvhodnějšího typu tepelné izolace a adekvátního technického postupu. Důležité je posoudit výsledný tepelněizolační efekt a vyloučit případná rizika, způsobená nevhodně zvoleným provedením.

Neváhejte se proto obrátit na odborníky. Velmi efektivní je pro interiérové zateplení využít tenkou tepelnou izolaci VakuPRO.

Pečlivý postup eliminuje rizika

Jednotlivé kroky zateplení i následné úpravy stěny až po finální podobu pokoje ukazuje videonávod. Jaké jsou zásadní doporučení při plánování a realizaci?

Největším rizikem vnitřních izolací je kondenzace vodní páry na rozhraní studeného zdiva a tepelné izolace. Pro vyloučení kondenzace je nutné parotěsné provedení zateplení.

Panely VakuPRO samy o sobě jsou parotěsné a tato potřeba se zde tedy vztahuje pouze na parotěsné utěsnění spár mezi panely a parotěsné napojení panelů VakuPRO na okolí pomocí parotěsné pásky.

Pro interiérovou izolaci je dostačující základní typ VakuPRO tloušťky 3 cm. Podrobný kladečský plán je i zadávacím dokumentem pro výrobu panelů VakuPRO na míru. Podle něj se pak i panely lepí na stěnu.

Lepení předchází potřebná úprava stěny a vytvoření roviny na podlaze. Nalepené panely vytvoří izolační vrstvu, která je na bocích a u podlahy ukončena Tepelněizolačními ukončovacími hranoly PROPASIV®.

Samotná realizace je po pečlivé přípravě poměrně snadná, rychlá a čistá. Nevytváří se zbytečný nepořádek a pokoj je během několika dní znovu obyvatelný.

Další informace o interiérovém zateplení s VakuPRO


PROPASIV s.r.o.
logo PROPASIV s.r.o.

Vyvíjíme a prodáváme špičkové stavební prvky pro přerušení tepelných mostů. Zabýváme se speciálními izolacemi v technicky náročných stavebních situacích (izolování v tenkých vrstvách). Poskytujeme kompletní servis, poradenství a zpracování technické ...

 
 
Reklama