Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Správná instalace montážních bloků pro kotvení venkovních prvků bez tepelných mostů

Místa upevnění venkovních prvků do fasády mohou být zdrojem zbytečných tepelných mostů. Aby se tak nestalo, používají se montážní bloky. Jaký je správný postup při jejich instalaci?

Více zajímavých videí na estav.tvOn-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení

Cílem upevnění venkovního zařízení nebo konstrukce k fasádě domu je, aby technicky fungovalo a poskytlo obyvatelům očekávanou službu. Současně je žádoucí, aby kotvení bylo pevné a při montáži nevznikaly tepelné mosty.

Tyto požadavky lze splnit díky využití tepelněizolačních Montážních bloků PROPASIV®. Důležité je vybrat vhodný montážní blok a dodržet správný postup při jeho upevňování na podkladní nosnou konstrukci.

Správný postup při upevňování Montážních bloků PROPASIV®

V první řadě je zásadní určit, jaké prvky a konstrukce budou do fasády zateplovaného domu kotveny. A to už v době přípravy projektové dokumentace. Následně vybrat vhodné bloky a technické detaily zanést do projektu. Nápomocné mohou být předpřipravené výkresy PROPASIV®. Upevnění bloků do fasády je nezbytné provádět před aplikováním obvodového zateplovacího systému. Jak správně při montáži bloků postupovat ukazuje videonávod.

Výběr vhodného Montážního bloku PROPASIV®

Bloky jsou optimalizovány na potřebnou únosnost a typ použití. Některé bloky jsou určeny přímo pro kotvení konkrétních prvků / konstrukcí (PROPASIV® Block Cylinder pro kotvení vypínačů a zvonků), jiné mají variabilní použití. Vždy je třeba zvážit finální zátěž, kterou musí bloky unést. 

POZOR! Únosnost bloků je závislá na pevnosti podkladní nosné konstrukce. 

Zejména u bloků pro kotvení těžkých konstrukcí je nezbytné jako podkladní materiál použít beton. Jedině tak je možné využít maximální únosnosti montážního bloku a zajistit pevnost celé konstrukce!

Více o Montážních blocích PROPASIV® a kotvení do zateplovaných fasád


PROPASIV s.r.o.
logo PROPASIV s.r.o.

Vyvíjíme a prodáváme špičkové stavební prvky pro přerušení tepelných mostů. Zabýváme se speciálními izolacemi v technicky náročných stavebních situacích (izolování v tenkých vrstvách). Poskytujeme kompletní servis, poradenství a zpracování technické ...

 
 
Reklama