Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Hledáte ekologickou izolaci?

Izolace SuperFOIL je recyklovatelná, plně ekologická a k její výrobě se používá plastový odpad.

Stavební materiály musí být ekologičtější a pomáhat ochraně klimatu. Tradiční zateplování budov totiž k úspoře energie na vytápění výrazně nepřispívá. 39 % českých emisí CO2 a přibližně 34 % české spotřeby energie lze přičíst stavebnímu sektoru. To je podíl, se kterým bohužel zatím nikdo nic nedělá, i když jsou zde nové technologie, které by jeho snížení mohly výrazně pomoci.

Národní cíl klimaticky neutrálního stavebního fondu do roku 2045 je zakotven v zákoně o ochraně klimatu u sousedů v Německu. Tohoto cíle by se sice mohlo dosáhnout, ale bylo by třeba používat výrazně lepší produkty nejen pro renovaci stávajících budov, ale i pro novostavby. A právě tuto problematiku řeší izolace SuperFOIL.

Na výrobu izolace SuperFOIL se v Anglii, kde se izolace vyrábí, použije každý rok zhruba 80 milionů plastových lahví ze skládek. Jejich recyklací se vyrobí termoizolační výplň a ta se pak využívá v produktech SuperFOIL.

Více informací


SuperFOIL - THIRD SOLUTION s.r.o.
logo SuperFOIL - THIRD SOLUTION s.r.o.

IZOLACE SuperFOIL - nejúčinnější tepelná ochrana budov. Udržuje stálou teplotu v budově a brání prostupu zimy/tepla „DO“ budovy. Šetří prostor, čas a peníze oproti klasickým izolacím. Instalaci zvládne každý, stačí nůžky, sponkovačka a lepicí ...

 
 
Reklama