Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Použití SuperFOIL v technologických soustavách

Tepelná reflexní izolace funguje také u potrubí, ať už se jedná o plyn či vodu, nebo o vzduchotechniku či přenosy jiných média, kde je třeba zamezit tepelným ztrátám.

Pokud potrubí dostatečně nezaizolujeme, únikem tepla z něj se sníží teplota média v potrubí, zvýší se spotřeba energie a zbytečně se předá teplo do okolí.

Použitím tepelné reflexní vícevrstvé izolace SuperFOIL lze dosáhnout utlumení intenzity tepelnému toku. Díky jejímu výjimečnému složení dochází ke snížení tepelné ztráty a zároveň samozřejmě k výrazným úsporám v provozních nákladech. To vše bez snížení izolačního výkonu, s odolností proti vlhkosti a také vysokou odolností proti poškození nebo škůdcům.

Izolační efekt je oboustranný – udržuje teplotu v přenosové soustavě a zamezuje také výměně tepla mezi potrubím a místností. Potrubí pro vytápění tak může být také vedeno z místa výroby tepla k otopným tělesům přes místnosti, v nichž není žádoucí vzduch ohřívat, např. kotelna, sklepy s potravinami atd.

Více informací


SuperFOIL - THIRD SOLUTION s.r.o.
logo SuperFOIL - THIRD SOLUTION s.r.o.

IZOLACE SuperFOIL - nejúčinnější tepelná ochrana budov. Udržuje stálou teplotu v budově a brání prostupu zimy/tepla „DO“ budovy. Šetří prostor, čas a peníze oproti klasickým izolacím. Instalaci zvládne každý, stačí nůžky, sponkovačka a lepicí ...

 
 
Reklama