Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Foukaná minerální vata z "panenského" vlákna bez chemických látek

Nově k zateplování domů používáme také prémiovou minerální foukanou izolaci od výrobce Knauf Insulation.

Tato foukaná vata zaujme na první pohled barvou, která není žlutá nebo hnědá jako u čedičové běžně používané vaty, ale bílá. Důležitější jsou však její tepelně izolační vlastnosti. 

Tato foukaná vata je bez přidaného pojiva a bez chemických látek. Používáme ji k zateplení volných podkrovních ploch, protože je lehčí než klasická čedičová foukaná vata. Je ideální například pro pochozí půdy, kdy se vyfouká dutina trámového stropu a poté se vše zaklopí původním prkenným záklopem. A dále při foukání na betonovou podlahu. V tomto případě ještě na přání zákazníka doděláme dřevěný rošt a zaklopíme OSB deskami, aby půda zůstala pochozí.

Foukáme ji také do dutin stavebních konstrukcích, které výborně vyplní bez tepelných mostů. Lze tak zaizolovat i dutiny ve starých stavbách, které při výstavě zateplené nebyly. Nejčastěji tak zateplujeme dutiny v dvouplášťových plochých střechách (typu pultové střechy a řadové domy) nebo v konstrukci stropů.

Mezi její další výhody patří, že tlumí hluk, rychle se aplikuje a nesesedá. Jak bylo zmíněno výše, je lehká a také díky bílé barvě lépe vypadá. Je 100% recyklovatelná a nehořlavá.

Její nevýhodou oproti klasické čedičové foukané vatě jsou však vyšší pořizovací náklady.

Více informací


Foukaná vata s. r. o.
logo Foukaná vata s. r. o.

Provádíme zateplení budov minerální foukanou vatou. Zateplujeme dvěma druhy tepelně izolačních materiálů používaných k aplikaci foukané izolace. Mezi velké výhody foukané izolace patří vysoká efektivita izolace a poměrně nízké náklady.

 
 
Reklama