Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Potřebujete zateplení domu? Vyberte foukanou vatu

Víte, že střechou utíká 25–30 % tepla? Pokud se rozhodnete pro izolaci foukanou minerální vatou, ušetříte na energiích za vytápění a v létě za klimatizaci.

Střechou uniká až čtvrtina tepla z domu. Pokud se rozhodnete pro foukanou minerální izolaci, která bude odborně aplikovaná v dostatečné výšce a množství, návratnost investice je kolem čtyř až pěti let.

Foukaná izolace je vhodná jak pro nové objekty tak i pro starší budovy. Díky aplikaci prostřednictvím foukací hadice se dostane i do obtížně přístupných míst a navíc nevznikají tepelné mosty. Při samotné instalaci není potřeba nanášet balíky izolačního materiálu do budovy. Izolační materiál je pneumaticky, pomocí hadice a vzduchu, aplikován do potřebných míst.

Ideální prostory pro aplikaci foukané vaty jsou:

  • rodinné domy a bungalovy,
  • komerční budovy (kanceláře, výrobní prostory, sklady nebo i školy a školky).

Nejefektivnější při zateplování foukanou vatou jsou střešní a podkrovní prostory či stropy. A pokud potřebujete půdu udržet pochozí, je zde možnost zateplení podlahy, na kterou se posléze položí OSB desky a půda může dál sloužit, jak budete potřebovat.

Další velkou výhodou foukané izolace je její snadná aplikace. Vše je hotovo během několika hodin, bez nepořádku, odpadu nebo škodlivin. 

Důležitým faktem je také nehořlavost foukané vaty. Dále je zdravotně nezávadná, ekologicky šetrná – nezatěžuje životní prostředí, je paropropustná, nenásakvá, nesléhavá a odolná proti škůdcům.

Více informací


Foukaná vata s. r. o.
logo Foukaná vata s. r. o.

Provádíme zateplení budov minerální foukanou vatou. Zateplujeme dvěma druhy tepelně izolačních materiálů používaných k aplikaci foukané izolace. Mezi velké výhody foukané izolace patří vysoká efektivita izolace a poměrně nízké náklady.

 
 
Reklama