Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Sdružení EPS ČR podpořilo výzvu Energetická svoboda

Ceny energií i v důsledku války na Ukrajině neustále stoupají, proto lidé hledají cesty, jak snížit jejich spotřebu a ulevit své peněžence. Jednou z nich je zateplení budov, které vede k významným energetickým úsporám.

Sdružení EPS se rozhodlo připojit k výzvě Energetické svobody, která usiluje o nezávislost na ruském zemním plynu, představuje alternativní řešení a poukazuje na opatření, jež povedou k energetické úspoře.

„Češi se již tradičně řadí k největším evropským spotřebitelům energie. Současná situace by tak na tuzemské spotřebitele mohla mít fatální dopad. Jednou z možností, jak snížit vliv zdražování energií na rodinný rozpočet, je bezesporu investice do zateplení. Zateplování budov pěnovým polystyrenem je vysoce efektivní řešení, které spotřebu energie ročně snižuje až o 45 procent,“ uvádí předseda Sdružení EPS ČR Pavel Zemene.

Více informací o výzvě Energetická svoboda


Sdružení EPS ČR
logo Sdružení EPS ČR

Sdružení EPS ČR je národní organizace založená s cílem koordinovat vývoj aplikací z pěnového polystyrenu (EPS), podílet se na tvorbě norem, kontrolovat kvalitu a bezpečnost výrobků, poskytovat konzultace a podílet se na úsporách energie.

 
 
Reklama