Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Březen – za kamna vlezem? S foukanou vatou se pranostik bát nemusíte

Nízkých teplot se ještě chvíli nezbavíme. Foukaná minerální izolace v dnešní době představuje cenově dostupnou alternativu pro stále dražší vytápění. Díky jejím vlastnostem a jednoduché aplikaci se pro ni rozhoduje stále více uživatelů.

Tepelná izolace obydlí může být pro domácnost velkým krokem. I přesto, že kvalitní zateplení dokáže ušetřit až 50 % nákladů na vytápění, někteří rozhodnutí zateplit rodinné hnízdo odkládají kvůli různým obavám. Samotný proces přitom nemusí být nijak náročný, mnohdy netrvá ani jeden den, jako třeba v případě zateplení foukanou vatou.

„Už dávno neplatí, že by zateplování bylo časově náročné. Naši profesionálové zvládnou zateplit celý dům za pár hodin. Při práci navíc nenaruší chod domácnosti,“ vysvětluje Štěpán Lášek, aplikační manažer společnosti Knauf Insulation. Kromě jednoduché a rychlé instalace má zateplení foukanou vatou mnohé další výhody. Minerální vlna z tzv. „panenského“ vlákna, která se do fasád fouká, je bez přidaných pojiv, retardérů hoření a chemických látek.

Díky své sypké konzistenci se skvěle přizpůsobí zateplovanému povrchu. „Foukaná vata se kvůli svým vlastnostem dostane takřka všude. Zamezí tak třeba přístupu hlodavcům, kteří se v sypkém materiálu nemohou pohybovat,“ dodává Lášek. Podle něho je izolace foukanou vatou také ekologická. Na rozdíl od ostatních způsobů zateplení při její instalaci nevzniká žádný odpad.

Kromě tepelné izolace funguje foukaná minerální vata také jako skvělý zvukový izolant. Je rovněž odolná proti vlhku a plísním. Poskytuje tak komfortnější a spolehlivější domov.


KNAUF INSULATION, spol. s r.o.
logo KNAUF INSULATION, spol. s r.o.

KNAUF INSULATION, spol. s r.o. dodává klientům izolace ze skelné a kamenné vlny. Nabízí široké spektrum produktů pro bytové a nebytové budovy a zaměřuje se na komplexní řešení ve snižování energetické náročnosti. Staví na 30 letech zkušeností a patří ...

 
 
Reklama