Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Luxusní rezidence v malebné krajině Středomoří

Rezidenci La Casa Sardinera naleznete v oku lahodící krajině španělského Středomoří ve španělské provincii Alicante, jedné z turisticky nejoblíbenějších destinací. Svému genius loci vděčí stavba jedinečnému umístění na vrcholu útesu omývaného tyrkysovými vodami Středozemního moře.

Výrazný architektonický charakter stavby, kde se doplňuje bílý beton a imitace opracovaného dřeva, pomáhá propojit rezidenci s okolní krajinou. Skla do projektu dodala společnost Guardian Glass.

Jednotlivé místnosti domu jsou uspořádány do geometricky přesných linií. Architekti kladli důraz na to, aby se obyvatele domu mohli z každé místnosti potěšit úchvatným výhledem na moře. „Sklo hraje v projektu zásadní roli, vzhledem k tomu, že byl koncipován jako velká vyhlídka na Středozemní moře, kde se stírá hranice mezi interiérem a exteriérem. Abychom dosáhli tohoto pocitu, museli jsme myslet i na komfort obyvatel,“ uvedli autoři projektu, experti ze španělského architektonického studia Ramón Esteve Arquitectura.

Sklo jako dělané do každého počasí pro maximální komfort obyvatel

Stavba byla osazena skly SunGuard® HP Neutral 60/40. Toto neutrální sklo s uniformním vzhledem díky své vysoké kontrole slunečního záření a termální izolaci pomáhá poskytnout skvělé útočiště během jakéhokoliv počasí. Vynikající tepelná izolace skla přispívá k udržování tepla uvnitř i přes venkovní chladné počasí, a naopak pomáhá bránit přehřívání během horkých dnů, což vede ke snížení energetické spotřeby po celý rok.

Venkovní prostory rezidence la casa Sardinera včetně dominantního plaveckého bazénu plynule navazují na architekturu interiéru a přirozeně se doplňují s okolní vegetací. Dům byl navíc navržen v souladu s kritérii udržitelnosti a na stupnici hodnocení energetické udržitelnosti získal nejvyšší stupeň A.

 
 
Reklama