Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zeleň prodlužuje životnost střechy

Střechy pokryté rostlinami vytváří v husté zástavbě měst svěží oázy. Majitelé domů ocení ale i jejich praktické vlastnosti. Střecha Urbanscape od společnosti Knauf Insulation totiž pozitivně ovlivňuje životnost konstrukce.

Systém Urbanscape tvoří vrstva silně nasákavé minerální vaty, která dokáže udržet dostatečné množství vlhkosti a nahradí tak běžný substrát. Součástí je i ochranná fólie chránící hydroizolaci před prorůstáním kořínků.

Zelený rozchodníkový koberec udržuje vodu a tím pádem lépe odolává vysokým teplotám v letních měsících. Povrchová teplota je pak nižší. Rostliny rozchodníkového typu v sobě navíc po dlouhou dobu dokážou udržet dostatek vody. Střechu téměř není nutné udržovat. Zalévání se vyžaduje jen v dlouhých obdobích sucha. Rodiny tak střecha nijak významně nezaměstnává.

Díky malé tloušťce „rohože“ a s tím související nízkou hmotností lze zelenou střechu využít takřka všude, ať už jde o novostavby nebo rekonstrukce. Je to praktické řešení, které nabídne spojení s přírodou a navíc celou stavbu oživí.

Více informací


KNAUF INSULATION, spol. s r.o.
logo KNAUF INSULATION, spol. s r.o.

KNAUF INSULATION, spol. s r.o. dodává klientům izolace ze skelné a kamenné vlny. Nabízí široké spektrum produktů pro bytové a nebytové budovy a zaměřuje se na komplexní řešení ve snižování energetické náročnosti. Staví na 30 letech zkušeností a patří ...

 
 
Reklama