Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Soutěž TONDACH PÁLENÁ STŘECHA 2019 zná své vítěze

Wienerberger, největší tuzemský výrobce českých pálených tašek, vyhlásil ve čtvrtek 26. listopadu 2020 výsledky 15. ročníku soutěže Tondach PÁLENÁ STŘECHA 2019.


RD v Horním Třešňovci od firmy Mojmír Bureš ze Starého Města u Moravské Třebové. Taška Figaro 11 s černou glazurou Amadeus vhodně doplňuje stavbu s charakterem klasické horské roubenky.

Oproti minulým ročníkům došlo z důvodu epidemiologické situace v České republice ke zveřejnění výsledků později a zcela jinou formou. Streamovanou on-line party moderovala Iva Pazderková. Do soutěže se přihlásilo rekordních 240 realizací střech z pálené krytiny Tondach.

Soutěž byla určena pro střechy pokryté keramickým střešním systémem Tondach, které byly realizovány v období od 1. 12. 2018 do 31. 12. 2019 na území České republiky. Vysoký počet a rozmanitost prací, které se v soutěži sešly, jsou dokladem šikovnosti českých pokrývačů i schopnosti značky Tondach nabídnout pro každou realizaci odpovídající materiál. Značka pálené střešní krytiny Tondach zahrnuje širokou škálu modelů střešních tašek a barevných provedení od moderních pro tradiční včetně doplňků a příslušenství.

„Letošní klání o tu nejlepší realizaci šikmé střechy Tondach bylo charakteristické nejen velkým zájmem ze strany pokrývačských firem, ale také vysokou kvalitou přihlášených projektů. Oceněné střechy byly technicky složité a zároveň perfektně řemeslně provedené. Je skvělé sledovat, jak se úroveň a kvalita projektů v soutěži každý rok zvyšuje,“ uvádí Ing. Vít Jirkovský, ředitel rozvoje služeb Wienerberger s.r.o. a člen poroty soutěže Pálená střecha Tondach. „Máme velkou radost z toho, že pokrývačské řemeslo rozhodně není zapomenuto a věřím, že řemeslný um současné generace bude úspěšně předán i té následující,“ dodává Vít Jirkovský.

Ocenění v soutěži je spojeno s odměnou ve formě 7 palet základní tašky Tondach pro vítěze v jednotlivých kategoriích, 5 palet základní tašky Tondach pro každé druhé místo a 3 palety základní tašky Tondach pro třetí místa.


Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 
Reklama