Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Připravte terasu na podzimní plískanice aneb Jak zakrýt pergolu

Připravit vaši terasu s pergolou na podzim se vám vyplatí dvojnásobně! Pergolu ochráníte a také prodloužíte dobu, kdy pod ní můžete relaxovat na čerstvém vzduchu. Jak na to?

Zakrytí pergoly proti větru

Jak ochránit prostor pod pergolou proti nepříjemnému větru, který na podzim skutečně nabývá na síle? Skvělým řešením jsou screenové rolety, oblíbený typ venkovního stínění.

Ideální místo pro celoroční venkovní relaxaci

Takové místo snadno naleznete pod bioklimatickou pergolou PLACEO, která je nejoblíbenější pergolou u nás, s řadou praktického příslušenství. Proti větru i dešti se můžete ochránit pomocí již zmíněných screenových rolet, ale také pomocí velmi estetického posuvného zasklení pergoly.

Pro večerní posezení je skvělé pergolu doplnit o LED osvětlení. To lze zabudovat do konstrukce pergoly i do naklápěcích lamel, které tvoří střechu pergoly. A ani nízké venkovní teploty během podzimu a zimy vám nemusí relax na terase pokazit. Na konstrukci pergoly PLACEO lze totiž instalovat infrazářiče, které budou kolem sebe šířit příjemné teplo.

Vichřici, sníh a déšť včas odhalí šikovné senzory

Bioklimatická pergola se vyznačuje naklápěcími lamelami, které tvoří její střechu. Ty lze naklápět tak, aby stínily a zároveň docházelo k osvěžující cirkulaci vzduchu. Díky dešťovému a větrnému senzoru se pak nemusíte bát žádných rozmarů počasí. Senzory je včas zachytí a zajistí, že se lamely pergoly automaticky uzavřou.

Jak levně ochránit různé typy pergol?

Pokud se vám do ochrany vaší pergoly nechce příliš investovat, můžete zvolit klasiku v podobě obyčejné plachty. Jedná se o spíše dočasné a nepříliš spolehlivé řešení, ale nespornou výhodou je zde velmi nízká cena.


SUNSYSTEM, s.r.o.
logo SUNSYSTEM, s.r.o.

Společnost SUN SYSTEM je na trhu už přes 20 let, specializuje se na vše kolem stínící techniky pro interiéry (žaluzie, rolety, japonské posuvné stěny a další) i exteriéry (markýzy, pergoly) a poskytuje klientům nadstandardní záruky a plný servis.

 
 
Reklama