Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Lze si vzít hypotéku i na pergolu?

Kde získat informace, jak financovat pergolu k domu? Měli bychom pro vás jeden tip. :)

Kvalitní pergola něco stojí, ale investice se vám vrátí v podobě pohodlí a potěšení z pobytu na čerstvém vzduchu. Například hliníkové pergoly z naší nabídky se mohou pochlubit vysokou odolností, bezúdržbovostí i celou řadou vychytávek od zastřešení z naklápěcích lamel u bioklimatických pergol (například PLACEO), přes efektní a praktické LED osvětlení až po infrazářiče, které umožní celoroční posezení venku.

Pergola při stavbě domu

Častým dotazem našich klientů je, zda mohou pergolu, kterou plánují u své budoucí novostavby, financovat hypotékou. Jde to, ale musíte na její pořízení využít neúčelovou (také se jí říká doplňková) část hypotéky, kterou poskytuje každá banka. Její výše je ale u každé banky jiná, proto je dobré se stavbou pergoly předem počítat v plánu a následně při sjednávání podmínek a výše hypotéky.

Pergola v rámci zvelebení stávajícího bydlení

Pokud jen rekonstruujete stávající bydlení a v rámci toho si přejete koupit si i novou pergolu, tak je většinou lepší si vzít obyčejný úvěr či úvěr ze stavebního spoření bez zástavy nemovitosti. Ten se určitě vyplatí v rámci drobné opravy či přestavby. U kompletních rekonstrukcí je samozřejmě výhodnější využít hypoteční úvěr.

Pokud si nebudete něčím jisti, můžete zadat dotaz do poradny na portále banky.cz, kde vám rádi poradí. Mnoho informací už se na stránce nachází, takže pro odpověď na váš dotaz často stačí projít články, porovnání nabídek různých bank nebo starší dotazy v poradně.


SUNSYSTEM, s.r.o.
logo SUNSYSTEM, s.r.o.

Společnost SUN SYSTEM je na trhu už přes 20 let, specializuje se na vše kolem stínící techniky pro interiéry (žaluzie, rolety, japonské posuvné stěny a další) i exteriéry (markýzy, pergoly) a poskytuje klientům nadstandardní záruky a plný servis.

 
 
Reklama