Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Syndrom nemocných budov pomohou řešit kvalitní venkovní rolety

Syndrom nemocných budov se projevuje na zdravotním stavu osob, které nemocné budovy obývají. Zjistěte, jaké jsou příznaky, že žijete v nemocné budově, a jak může stínící technika pomoci.

Syndrom nemocných budov je v současnosti velmi diskutovaným tématem. Pro ty z vás, kterým se informace o tomto problému se zkratkou SBS (ta vychází z anglického názvosloví Sick Building Syndrome) vyhnuly, se v kostce jedná o termín, který označuje budovy špatně navržené, nedomyšlené nebo stojící na nevhodných místech. Tyto stavby pak negativně ovlivňují lidské zdraví a výkonnost.

S nemocnými budovami se v České republice potýkáme hojně. Údajně SBS trápí dva Čechy ze tří, což je opravdu alarmující. Statistiky ukazují, že se syndrom nemocných budov týká především škol, firem, kanceláří, zdravotnických zařízení a pečovatelských domů.

Lidé, kteří tráví čas v nemocných budovách, nejčastěji trpí:
  • bolestmi hlavy,
  • závratěmi,
  • nevolností,
  • podrážděním očí a dýchacích cest,
  • suchým kašlem a suchou kůží,
  • různými alergiemi a podobně.

S venkovním stíněním počítejte již v projektu, zajistí zdravé interiérové prostředí

Venkovní rolety udržují v místnosti optimální teplotu, zabraňují úniku tepla z interiéru, ale také přehřívání budovy. Ze všech stínících prvků nejlépe ochrání před nežádoucím přímým světlem. Propouštějí jen minimum světla, takže s nimi v ložnici vytvoříte optimální prostředí pro zdravý spánek. Díky nim tedy budete mít doma nejen zdravé prostředí, ale také ušetříte za topení i klimatizaci.

V případě, že s venkovními roletami budete počítat už v projektu, nebudou ubírat prostor při výhledu z okna nebo se kvůli nim nebude muset odstraňovat zateplení.


SUNSYSTEM, s.r.o.
logo SUNSYSTEM, s.r.o.

Společnost SUN SYSTEM je na trhu už přes 20 let, specializuje se na vše kolem stínící techniky pro interiéry (žaluzie, rolety, japonské posuvné stěny a další) i exteriéry (markýzy, pergoly) a poskytuje klientům nadstandardní záruky a plný servis.

 
 
Reklama