Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak skloubit historickou stavbu s moderní střechou?

Historický objekt v obci Kunín nedaleko Nového Jičína prošel před časem rekonstrukcí, při které se podařilo zachovat jeho klasicistní charakter.

Po opravě volala i střecha. Plechové dachmany byly na hranici své životnosti a ani jejich vzhled - byť s obnovovaným nátěrem - nekorespondoval s krásou nové fasády. A tak poslední, co přišlo při rekonstrukci v roce 2017 na řadu, byla střecha. Historie tohoto krásného objektu začíná ve třicátých letech minulého století. Byl součástí rozsáhlého zemědělského statku, který však vzal za své po válce.
Všechny budovy hospodářství tehdy obsadili volyňští Češi, ušetřena tohoto údělu byla jen hlavní budova. Ale ani tak se jí nevyhnulo chátrání, a proto, když ji v roce 1998 zakoupili nynější majitelé, byla v poměrně neutěšeném stavu. Jak se zdařila kombinace nejmodernější krytiny Satjam Grande, se dočtete v tomto článku.


SATJAM s.r.o.
logo SATJAM s.r.o.

SATJAM s.r.o. působí na českém trhu od roku 1995 jako dodavatel kovových lehkých střešních krytin, trapézových plechů, okapových systémů a profilů, fasádních systémů, doplňků a mnoha jiných výrobků používaných ve stavebnictví.

 
 
Reklama