Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rekonstrukce fasády v pražské památkově zóně

Tým Starwork, který se specializuje na výškové práce a rekonstrukce fasád, provedl rekonstrukci historické fasády v samotném srdci Prahy pod nejpřísnějším dohledem památkářů.

Tým Starwork, který se specializuje na výškové práce a rekonstrukce fasád, provedl rekonstrukci historické fasády v samotném srdci Prahy pod nejpřísnějším dohledem památkářů.

Díky minimálnímu prostoru před obytným domem a dvěma provozovnám v přízemí domu by byla ideální rekonstrukce fasády z lana. Špatný stav fasády domu, stav některých říms a přísné požadavky památkářů, nakonec vyžadovaly stavbu úzkého lešení.

Rekonstrukce fasády probíhala nepřetržitě po dobu čtyř měsíců za pravidelných kontrol památkového úřadu. Pro tým zkušených stavařů, kteří zrekonstruovali už několik domů v památkových zónách, domy chráněné UNESCO a třeba i památkově chráněné vily, nejsou památkově a architektonicky chráněné stavby žádný problém.

Fasáda obytného domu v blízkosti Novoměstské radnice dostala při rekonstrukci stejně pečlivý vápencový mix jako při svém vzniku a následných rekonstrukcích v průběhu téměř sta let. Kromě náročných architektonických prvků a bosáží různých velikostí se musel tým Starwork vypořádat také se sanací střešní římsy domu, kterou bylo potřeba z části obměnit.

Římsu museli Starwork navrtat bezpříklepovým jádrovým vrtáním a chladit vodou s pomocí vrtacího stroje Hilti DD 30-W. Následně tým provedl nízkotlakou injektáž epoxidovou pryskyřicí a vlepení složité armatury do těla římsy.

Podívejte se na fotoreportáž rekonstrukce a hlavně na srovnání fasády před a po rekonstrukci (chyťte tlačítkem myši středový terč a přetahujte ho zleva doprava ◄►) → FOTOREPORTÁŽ


STARWORK z lana cokoliv s.r.o.
logo STARWORK z lana cokoliv s.r.o.

STARWORK je tým profesionálů, který se specializuje na výškové práce a stavební práce ve výškách z lana, lešení a v těžko dostupných terénech. Jsme experti na Fasády, Střechy, Montáže a Sanace.

 
 
Reklama