Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Mladí řemeslníci z celé republiky soutěžili v Brně

Adepti pěti tradičních řemesel se utkali začátkem března na Brněnském výstavišti. Během dvoudenního klání s názvem Mistr všedních dnů soutěžili nejlepší klempíři, pokrývači, tesaři, kominíci a čalouníci z celé republiky. Akci, pořádanou v rámci Stavebního veletrhu, podpořilo ministerstvo školství a Jihomoravský kraj.

Soutěží se účastnila dvoučlenná družstva a jejich členové nesměli být starší dvaceti let. V oboru klempíř soutěžilo šest týmů a vítězi se stali Ladislav Bajgl a Petr Havlík ze Střední školy stavební Jihlava. Mezi pokrývači, kteří v historii svého oboru soutěžili už po dvaadvacáté, si mezi čtyřmi finálovými dvojicemi nejlépe vedli Hynek Minář a Roman Sedlák ze Střední školy stavebních řemesel Brno-Bosonohy.

Z oboru tesař se utkalo celkem 8 družstev a nejlépe byli hodnoceni Zdeněk Linart a Leoš Peter ze Středního odborného učiliště stavebního z Opavy. Mezi kominíky si ze sedmi družstev nejlépe vedli Rudolf Puhlovský a Karel Langr ze Středního odborného učiliště plynárenského Pardubice. Závěr odpoledne patřil čalouníkům, kde se mezi soutěžícími objevily i dívky. Z devíti týmů si nakonec nejlépe vedla dvojice Jan Rázek a Jan Wagner ze Střední školy Kateřinky – Liberec.

Záštitu soutěži poskytlo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR a Jihomoravský kraj.
Záštitu soutěži poskytlo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR a Jihomoravský kraj.

RHEINZINK ČR, s.r.o.
logo RHEINZINK ČR, s.r.o.

RHEINZINK je výrobce značkového titanzinku pro střechy, fasády a odvodňovací systémy. Přírodní titanzinek RHEINZINK vyniká kvalitou a bezúdržbovostí, nemusí se natírat. K dalším přednostem materiálu patří dlouhá životnost, ohleduplnost k životnímu ...

 
 
Reklama