Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nedostatek izolačních materiálů na trhu vyřeší Chytrá pěna

Trh s izolačními materiály se potýká s dlouhodobým nedostatkem a zdražováním minerální vaty. V současné době se však řeší i problém s polystyrenem, který se nedostatečně recykluje a zamořuje planetu.


Trh s izolačními materiály se potýká s dlouhodobým nedostatkem a zdražováním minerální vaty. V současné době se však řeší i problém s polystyrenem, který se nedostatečně recykluje a zamořuje planetu. Řešením je izolace polyuretanovou pěnou.

Polystyren patří mezi nejpopulárnější materiály pro zateplení našich domovů. Není proto divu, že jsme ve spotřebě polystyrenu jedničkou v Evropě. Podle nové legislativy EU se toto musí do roku 2030 změnit a nerecyklovatelné plasty již nebude možné používat.

PUR pěny je dostatek

Problém je i s dalším izolačním materiálem, minerální vatou, které je dlouhodobě v ČR i Evropě nedostatek a její cena se neustále zvyšuje. Oba problémy řeší izolace polyuretanovou pěnou, které je dostatek, je recyklovatelná a poskytuje rovnoměrnou a odolnou izolační vrstvu i v těžko přístupných místech.

Polyuretanovou pěnu si můžete nechat aplikovat od firmy Chytrá pěna do týdne od podepsání smlouvy a pak už si jen užívat investice, která se vám do 3-5 letech vrátí na úsporách do zateplení.

 
 
Reklama