Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové střešní bezpečnostní prvky ochrání životy a vyhoví normám

I oblast bezpečnosti na střechách se vyvíjí. Novým mezníkem mezi bezpečnostními háky je univerzální střešní hák Trapac® od HPI-CZ.

Bezpečnostní hák UNI, realizace
Bezpečnostní hák UNI, realizace

Bezpečnostní hák Trapac® je určen pro různé rozteče krokví

Jeho výhodou je především variabilita umístění, díky kterému se hodí pro všechny tvary střešních tašek. Montuje se totiž na speciální montážní kovový profil, který je součástí balení a po kterém lze hák dle potřeby posouvat. Prvek se poté pevně ukotví do místa, které nejlépe vyhovuje tvaru krytiny.

Prvky pro bezpečný pohyb na střeše a zajištění proti pádu jsou významnou skupinou střešního příslušenství, i když bohužel často z „úsporných" důvodů opomíjenou. I zákon přitom stanovuje, že bezpečný pohyb po střeše nestačí zajistit jen v průběhu stavby, ale jsou nutná taková trvalá opatření, která umožní i bezpečnou následnou údržbu střechy.

Za střešní hák je možné také uchytit střešní žebřík, určený pro bezpečné zajištění dočasného pohybu na střeše.

Novinky v pochůzných systémech

Pohyb po střeše usnadňuje i pochůzný systém, jehož součástí mohou být stoupací plošiny, lávky nebo nášlapy na tašky. Bez vrtání do krytiny lze cestu po střeše vytvořit pomocí nového univerzálního nášlapu Trapac®, který stačí jen za tašku „zaháknout“. Sklon roštu lze upravit dle sklonu střechy, otvor v nášlapu je opatřen madlem pro přidržení, a tedy ještě pohodlnější a bezpečnější pohyb po střeše.

Kvalitní prvky nepoškodí krytinu

Stoupací plošiny se montují nejčastěji do blízkosti komína, kde usnadňují jeho čištění. Sada ROBUST z nabídky HPI-CZ zahrnuje kompletní stoupací plošinu z kvalitní pozinkované oceli. Hustě rozmístěné otvory v povrchu roštu mají protiskluzovou funkci a současně eliminují shromažďování vody a sněhu.

Zejména u větších objektů se na střechy umisťují i kominické lávky se zábradlím. Ty najdete v sortimentu HPI-CZ v pěti barevných odstínech (červená, hnědá, antracit, černá, červenohnědá) jak ve variantě rovné, tak ve variantě boční.


HPI-CZ spol. s r.o.
logo HPI-CZ spol. s r.o.

HPI-CZ - montážní příslušenství pro všechny druhy střešních krytin a kompletní sortiment pro zateplování budov. Prvky pro šikmé i ploché střechy, prvky pro solární a fotovoltaické systémy, protisněhové zábrany a protipožární řešení, lišty a profily pro ETICS.

 
 
Reklama