Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Náročný tendr na fasádu dvou mrakodrapů v Londýně vyhrál český Sipral

Česká firma Sipral získala svou historicky největší zakázku přesahující 2 miliardy korun. Zvítězila v náročném tendru a v letech 2017 až 2019 bude realizovat vnější plášť jedněch z nejvyšších budov ve Velké Británii.

Wardian London je prestižní luxusní rezidenční projekt v londýnském Canary Wharf se dvěma výškovými budovami o 50 a 55 patrech a výšce 170 a 183 metry. Obě budovy se budou stavět současně a bude se v nich nacházet například venkovní bazén, kino či sky lounge. Developer Eco World-Ballymore projekt svěřil architektům Glenn Howells Architects.

„Ohromný úspěch v tomto prestižním tendru je výsledkem dokonalé týmové práce. Do realizace se pouštíme okamžitě a s velkou pokorou k takto zásadnímu, náročnému a velkému projektu“ říká Radim Koštial, Sipral CEO.

Zelená oáza

Vizí projektu Wardian London je vytvořit luxusní zelenou oázu klidu v samém srdci prestižní londýnské finanční čtvrti Isle of Dogs. Design budov se inspiruje prací londýnského badatele, botanika a vynálezce Nathaniela Bagshawa Warda, který v 19. století navrhl první botanické skleníky pro transport exotických bylin. Wardovo jméno ponese budova nejen symbolicky, odkazujíc na jeho preciznost, moderní přístup a touhu po dobrodružství, ale také díky množství zeleně všech možných druhů rostlin z celého světa, které budou zdobit atria, odpočinkové zóny i balkony.




Wardian London budou tvořit dvě výškové budovy

Východní věž s 55 patry dosáhne výšky 183 metry. Západní věž o 50 patrech bude vysoká 170 metrů. Obě budovy se tak zařadí mezi jedny z nejvyšších rezidenčních budov nejen v Londýně, ale i v celé Velké Británii. Budova nabídne 792 apartmány. Každý z nich bude mít vlastní venkovní terasu. V budově Wardian najdou její návštěvníci také venkovní 25metrový bazén, vlastní sportovní centrum, kino, restauraci v 55. patře a samozřejmě unikátní výhled ze sky lounge baru.

Sipral v Británii nedávno realizoval fasádu univerzitní budovy v Sheffieldu (https://www.sheffield.ac.uk/diamond) a od roku 2014 pracuje na rezidenčním projektu Nine Elms Point London (http://nineelmslondon.com), který má být dokončen v roce 2018. Od roku 2006 má ve Velké Británii pobočku Sipral UK Ltd.

Více informací na: www.sipral.com
 
 
Reklama