Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dvě zlaté ceny iF Design Award získaly fasádní systémy Schüco

V prestižní soutěži iF Design Award byly oceněny fasádní systémy Schüco Parametric System a Schüco FWS 60 CV. Mezinárodní porota vybírala z téměř 5.300 přihlášených exponátů z více než 50 zemí světa a nejvyšší ocenění udělila 75 z nich.

Trojdimenzionální opláštění libovolných tvarů

3D fasáda Schüco, založená na parametrickém projektování, přesvědčila porotu především svým provedením a uplatněním v praxi.


„Systém při navrhování prosklených fasád poskytuje maximální flexibilitu a podporuje inovativní nápady. Technicky tento nejmodernější fasádní systém přesvědčuje skvělou kvalitou materiálu, vysokou přesností a pečlivým zpracováním v každém detailu,“ zdůvodnila ocenění porota.




„Skrytá“ okna ve fasádě ze systému Schüco FWS 60 CV

Také u druhé zlaté ceny pro Schüco se odborná porota shodla jednoznačně.


„Technické a estetické požadavky na fasádu jsou u tohoto systémového řešení v perfektní symbióze. Vysoká průhlednost celoplošného mezipatrového prosklení je působivá. Díky redukci profilů rámů vytváří pevné prosklení a otvíravé okenní křídlo jednotný vzhled, což obohacuje každý architektonický projekt. Jedná se o komplexní a velmi zdařilý příspěvek, který porotu přesvědčil.“

Fasádní systém Schüco FWS 60 CV je nová filigránová generace pásových oken s optimální akustickou a tepelnou izolací. Vizuální splynutí otvíravého okenního křídla a nosné konstrukce vytváří skvělé možnosti pro pásová okna v mezipatrech i běžné okenní otvory.

 
 
Reklama