Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Stavoklima s.r.o. – správný partner pro řešení Vašich problémů s hlukem

Dominantním produktem společnosti Stavoklima jsou od počátků jejího vzniku vzduchové dveřní a vratové clony. Postupem času se firma zaměřila i na výrobky, které mají za úkol omezit hluk. Od malých kapotáží dieselových generátorů, přes protihlukové a technologické kontejnery až po protihlukové stěny a samozřejmě také tlumiče hluku spalin a protihlukové žaluzie.

Samozřejmostí pro všechny realizace se stalo zpracování podrobné a přehledné dokumentace ve 3D formátu, dodání návodů pro obsluhu a zajištění souladu jak s právními, tak i s ekologickými normami.

Protihlukové žaluzie

Protihlukové žaluzie

Protihlukové žaluzie se používají pro útlum hluku šířícího se větracími otvory z prostorů zatížených hlukem do venkovního prostředí (příp. do meziprostorů). Rozsah použití je velice široký – nejčastěji se používají pro útlum vzduchotechnického potrubí, v kompresorovnách, strojovnách a hlučných výrobních provozech. Jedná se o patentovaný jedinečný akustický výrobek společnosti Stavoklima s.r.o.

Protihlukové žaluzie „PHZE˝ jsou vyrobeny standardně z pozinkovaného plechu nebo práškově lakovaného v barvách RAL (na přání zákazníka lze dodat žaluzie v provedení AlMg3 nebo nerez). Panely žaluzie jsou vyplněny akusticky pohltivou hmotou s děrovaným plechem pro maximální absorbci hluku.

Vzduchové mezery jsou standardně vybaveny sítí proti vletu ptactva. Sklon panelů je konstruován tak, aby žaluzie byla osaditelná také jako koncový prvek do vzduchotechnických potrubí (vlastní hluk žaluzie, tlaková ztráta). Žaluzii lze zasadit do pozedního rámu, případně rovnou do vzduchovodu.

Hloubku žaluzie lze zvolit ze 4 dodávaných rozměrů dle požadovaného útlumu. Standardně vyrábíme protihlukové žaluzie o hloubce 200, 300, 400 a 600 mm. Instalací protihlukové žaluzie o hloubce 400 mm lze dosáhnout snížení útlumu až o 20 dB (A), nebo příp. řetězením žaluzií účinek útlumu zvýšit

Tlumiče hluku

Jádrový tlumič

Dalším z protihlukových produktů společnosti Stavoklima s.r.o. jsou jádrové tlumiče hluku JTH a deskové tlumiče hluku GLIDEFLOW GDE. Jádrový tlumič hluku je vhodný pro osazení do potrubí vzduchotechniky či do stavebního nebo technologického otvoru, kde jsou požadavky na eliminaci hluku. Jádra tlumiče jsou vyrobeny ve standardu pozinkovaného plechu vždy v provedení s náběhy kvůli dosažení nízké tlakové ztráty a nízké hladiny vlastního hluku tlumiče Lw. Na přání lze jádrové tlumiče dodat v materiálu pro hygienické použití nebo v jiném provedení (nerez). Široká řada tlumičů umožňuje osazení téměř do jakéhokoliv průřezu potrubí včetně jedinečné možnosti libovolného skládání jader vedle sebe nebo nad sebe a to horizontálně, vertikálně nebo ve svislém směru. Na přání dodáváme tlumiče včetně VZT potrubí.

 
Deskový tlumič

Deskové tlumiče hluku GLIDEFLOW jsou konstruovány na absorbční či rezonanční bázi. Tlumič je z hlediska své konstrukce vyvinut tak, aby vlastní hluk tlumiče a tlaková ztráty byly výrazně eliminovány. Dosažení nižší tlakové ztráty má za následek snížení potřebného externího tlaku soustavy a tudíž příkonu motoru ventilátoru. Vlastní hluk tlumičů hluku je měřen dle ČSN ISO 7235 akreditovanou akustickou laboratoří.

Tlumiče jsou vyrobeny ve standardu z pozinkovaného plechu, v nabídce jsou také tlumiče vhodné i pro hygienické použití nebo v jiném provedení materiálu (nerez). Aerodynamické provedení tlumiče je oboustranné.

Široká řada tlumičů umožňuje osazení téměř do jakéhokoliv průřezu potrubí vč. skládání tlumičů na sebe (do max. výšky 4000 mm). Deskové tlumiče umožňují pouze vertikální instalaci, dodávka včetně vestavby do potrubí (PGDE) je sériově možná.

AKUAIR

Pro účely snadného návrhu a výběru vhodných tlumičů hluku a protihlukových žaluzií v závislosti na zdroji hluku a komplexní hlukové situace v potrubí byl vyvinut výrobcem Stavoklima s.r.o. speciální program pro výpočet – AKUAIR. Program je možné stáhnout na našich webových stránkách.

 

Technologické kontejnery

Technologické kontejnery

Jako další část protihlukového portfolia společnosti Stavoklima s.r.o. vám nabízíme návrh, výrobu a kompletní dodávku technologických kontejnerů s vestavěným motorgenerátorem (může být součástí dodávky nebo je dodán zákazníkem). Technologické kontejnery slouží k instalaci mnoha typů technologií včetně elektrotechnických částí. Výhodou je variabilita, resp. přizpůsobení konstrukce a celého technologického kontejneru potřebám zákazníka. Kontejnery jsou oblíbené pro možnost snadné přepravy celého technologického zařízení.

Kontejnery mohou být neizolované či akusticky a tepelně izolované – dle požadovaného zadání. Standardní řady: ISO 20, 30, 40 či atypické, sériové provedení jen technologický neizolovaný nebo izolovaný 65 nebo 75 dB (A) v 7 m. Jsou možné i realizace „Supersilent“ – 55dB(A) v 1 m. Vyhovět umíme i požadavku na realizaci do prostředí s nízkou okolní teplotou (do −40 °C), případně na kontejnery s protipožární odolností.

Protihlukové stěny a kapoty

Protihluková stěna

Pro nadměrné akustické zdroje vyrábíme protihlukové stěny systému Sound 100 a akustické kapoty či kryty.

Standardní řada protihlukových stěn je dodávána ve venkovním či vnitřním provedení. Do rozsahu dodávky můžeme zahrnout (volitelná výbava) nosný rám pod stěnu, revizní dveře, okna, větrací otvory s garantovaným účinkem útlumu, statické posouzení, vnitřní osvětlení, montáž či šéfmontáž, dopravu na místo, spuštění, servis a závěrečné měření.

 
Akustické kapoty

Akustické kapoty mohou být standardně jak ve vnitřním tak ve venkovním provedení a také v libovolných výkonech dle přání zákazníka. Rozsahem dodávky (volitelná výbava) je nosný rám kapoty, revizní a přístupové otvory, okna, větrací otvory s garantovaným účinkem útlumu, prostupy dle požadavku zákazníka, vestavba stroje (MG, kompresor, stroj, ventilátor, atd.), instalace vnitřního osvětlení, elektroinstalace, rozvaděče, montáž či šéfmontáž, doprava na místo, spuštění, servis a závěrečné měření.

 
Spalinové tlumiče

Spalinové tlumiče – jsou určeny k tlumení hluku z výfuku spalovacích motorů. Plášť je vyroben z černé oceli, případně z nerezu. Absorpční výplň tvoří nehořlavý zvuk pohlcující materiál, který je od proudu spalin oddělen děrovaným plechem a nehořlavou tkaninou. Požadované akustické vlastnosti a technická pomoc při návrhu vhodného tlumiče dle vstupních údajů od zákazníka (průtok, rozměry potrubí, požadovaný útlum, spektrum hluku) jsou samozřejmostí. Spalinové tlumiče se vyrábějí v délkách do 4000 mm, průměrech od 220 mm do 2000 mm, mohou být vertikální i horizontální. Provedení je prosté průchozí, rezonanční nebo kombinované. Útlum D = 15–55 dB.

 

Protihlukové materiály

Protihlukové materiály
Protihlukové materiály
Protihlukové materiály
Protihlukové materiály

Pro stavbu strojů, akustické řešení interiérů i exteriérů nabízíme celou škálu protihlukových materiálů. V nabídce jsou materiály se samolepící úpravou, pro speciální účely i odolné vůči nepříznivým vlivům. Dle akustických požadavků Vám navrhneme vhodný druh pro konkrétní aplikaci.


Stavoklima s. r. o.
logo Stavoklima s. r. o.

Výrobce a prodejce vzduchotechnických zařízení: vzduchových komfortních, designových a průmyslových clon, protihlukových žaluzií a systémů, příslušenství vzduchotechniky, vytápěcích jednotek, regulačních klapek atd.