Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový osmikomorový profilový systém HORIZONT PS SPACE 8 se stavební hloubkou 90 mm

Požadavky stavebníků a investorů na kvalitní okna lze charakterizovat snad nejlépe jedním základním termínem: úspora energie. V oblasti plastových otvorových výplní je určujícím faktorem vlastností každého okna profilový systém, který tvoří základní stavební kámen každého okna. Reakcí společnosti PRAMOS, a.s. na současný trend je novinka roku 2015 – nový profilový systém HORIZONT PS SPACE 8.

Systém HORIZONT PS SPACE 8
HORIZONT PS SPACE 8 - osmikomorový profil se středovým těsněním a se stavební hloubkou 90 mm
 

Požadavky současných stavebníků a investorů na kvalitní okna lze charakterizovat snad nejlépe jedním základním termínem a to je úspora energie. V oblasti plastových otvorových výplní je určujícím faktorem vlastností každého okna profilový systém, který tvoří základní stavební kámen každého okna. Reakcí společnosti PRAMOS, a.s., která v tomto roce slaví 20 let od svého založení a která je hlavním tuzemským producentem plastových profilových systému pro okna a dveře na současný trend je novinka roku 2015 – nový profilový systém HORIZONT PS SPACE 8. Přinášíme zde nyní jeho krátké představení.

Systém HORIZONT PS SPACE 8 je již pátou generací profilů pro výrobu plastových oken. Od svých předchůdců se liší v základních konstrukčních parametrech, ponechává si však nezaměnitelnou pečeť, kterou nesou všechny profilové systémy HORIZONT PS. Tato aktuální novinka by měla v krátké době doplnit současnou nabídku společnosti PRAMOS, a.s. a počítá se s ní jako s vlajkovou lodí celé produkce v oblasti plastových otvorových výplní.

Konstrukční řešení a izolační hodnoty

Konstrukčně představuje osmikomorový profil se středovým těsněním a se stavební hloubkou 90 mm. Tato konstrukce určuje hlavní vlastnosti a parametry celého okna, které vzniklo s jasným záměrem nabídnout již v základním provedení možnost použití při stavbě pasívních domů. Prostup tepla rámovou sestavou včetně výztuh Uf je 0,90 W/m2.K. Tato hodnota umožňuje dosáhnout při odpovídajícím zasklení koeficient prostupu celého okna Uw pod 0,60 W/m2.K. Ve standardním provedení je rovněž dosaženo požadavků na pasivní dům tedy hodnoty Uw do 0,80 W/m2.K.

Systém umožňuje zasklení izolačních dvojskel nebo trojskel v šířce od 36 mm do 52 mm podle zvoleného typu zasklívací lišty. Tato variabilita umožňuje dosáhnout nejen skvělé výsledky v oblasti tepelné izolace, ale také u izolace zvukové. Při zasklení zvukově izolačním sklem v tloušťce 52 mm s odpovídajícím složení dosahuje vážená neprůzvučnost Rw hodnoty 47 dB, což odpovídá třídě zvukové izolace TZI 5.

Prostup tepla rámovou sestavou včetně výztuh Pramos Horizont PS

Středový systém těsnění tvoří trojitou zábranu proti větrem hnanému dešti. Vnitřní pevná příčka svou výškou umožňuje zadržení vody, která při extrémních rychlostech větru pronikne do první části, odkud je efektivně odváděna pomocí systému odvzdušňovacích a odvodňovacích kanálků.

Tento systém zaručuje zcela mimořádné výsledky deklarované ve třídě vodotěsnosti E 2250, což odpovídá rychlosti větru přes 200 km/h.

Stavební hloubka 90 mm využívá dostatečně široké vnitřní komory pro dosažení maximální tepelné izolace a umožňuje i montáž výztuhy s dostatečnou tuhostí.

Díky robustnosti celé konstrukce má celé okno odolnost proti větru klasifikovanou jako C5, což je nejvyšší třída a umožňuje tak použití do nejnáročnějších podmínek.

Design profilového systému

Design celého profilového systému je řešen s polopředsazeným křídlem, které dává sestavě rám-křídlo charakteristický tvar. Při řešení parapetní roviny lze volit použití systémového sedmikomorového podkladního profilu nebo lze tento konstrukční detail řešit za pomocí profilů se zvýšenou tepelnou izolací např. materiál PURENIT® či MERENIT®. Profilový systém je dodáván v nejvyšší třídě A tloušťek pohledových stěn dle EN 12 608 tedy 2,8 mm a výše.

PRAMOS již 20 let s vámi

Jak bylo uvedeno v úvodu článku společnost PRAMOS, a.s. slaví v tomto roce 20 let od svého založení. Jako výrobce a dodavatel uvádí na český trh nejen profilový systém HORIZONT PS, ale také okna a dveře vyrobená z tohoto produktu, společně s kompletním doplňkovým programem veškerého příslušenství. Komplexnost nabídky doplňují hliníková okna a dveře, vstupní portály, požární uzávěry a fasádní systémy.

Pramos 20 let

Další aktuální informace k novému profilovému systému HORIZONT PS SPACE 8 naleznete na stránkách výrobce www.pramos.cz.

Další informace Vám rádi zodpovíme na e-mailu vlastnosti@pramos.cz

 
 
Reklama