Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dodatečné zateplení přineslo úspory a komfort

Rodinný šumavský dům, který současně slouží i jako penzion, byl před časem zrekonstruován.

V půdním prostoru byly postaveny zcela nové komfortní místnosti a to včetně vlastního sociálního příslušenství. Po určité době se však zjistilo, že v rámci rekonstrukce nebylo provedeno úplné zateplení všech podkrovních místností. Jedním z řešení bylo vybourat kompletní sádrokarton, zateplit a znovu postavit. To by bylo ale nejen finančně, ale také časově velmi náročné.

Elegantní východisko ze situace nabídla firma CIUR a.s., a to v podobě foukané izolace Climatizer Plus. Tato přírodní tepelná izolace vyráběná na bázi celulózy splnila dokonale svůj účel, a to nejen po stránce tepelných izolačních vlastností (vysoká tepelná kapacita), ale také po stránce protipožární a zvukové. Aplikace byla velmi jednoduchá – prakticky za provozu domu se na základě výsledků tepelného auditu navrtaly potřebné díry vedoucí do prázdných dutin vestavby a těmito otvory došlo k následnému zafoukání Climatizeru Plus . Po uzavření děr stačilo povrch pouze přetmelit a bylo zatepleno. Výsledkem nebyla jen úspora nákladů na topení v zimním období, ale i zlepšení akustických vlastností místnosti a současně i zlepšení izolačních vlastností v horkých letních měsících.

Zvyšujeme komfort, snižujeme náklady. Další informace naleznete na www.compri-izolace.cz nebo také na www.ciur.cz. Vyrábí a dodává CIUR a.s. již od roku 1991.


CIUR a.s.
logo CIUR a.s.

CIUR a.s. je firmou, která patří v oblasti výroby kvalitních celulózových vláken z recyklovaného papíru mezi evropskou a světovou špičku. Ve výrobním závodě v Brandýse nad Labem zpracovává 30 tisíc tun druhotných surovin ročně.

 
 
Reklama