Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Fotokatalytický cement TioCem vybrán do Knihovny materiálů matériO

Stavby z cementu TioCem rozkládají škodlivé látky v ovzduší a současně do určité míry také čistí vlastní povrch. Unikátnost tohoto materiálu nově potvrdilo také zařazení do Knihovny materiálů matériO.

Speciální cementy TioCem a TioCem White jsou cementy určené pro obecné použití podle evropské harmonizované normy EN 197-1, které obsahují technologii TX Active.

TX Active je technologie založená na principu přirozeného rozkladu látek působením světla, urychleného přítomností fotokatalyzátoru.
Na povrchu materiálu dochází po osvitu ke spuštění chemického rozkladu škodlivých látek a nečistot.
Materiály vyrobené z fotokatalytického cementu díky tomuto jevu získávají schopnost rozkládat škodlivé látky v ovzduší a současně do určité míry aktivně čistí vlastní povrch.

  • Využitím produktů s TX Active můžetenyní i Vy aktivně přispět k ochraně životního prostředí a redukci smogu ve svém bezprostředním okolí.
  • Jedna „aktivní“ střecha s TX Active dokáže eliminovat roční emise polutantů ze dvou až tří plynových kotlů ve svém okolí.
  • Fasáda objektu ve francouzském Chambéry vyrobená z TX Active pohledového betonu má i po více než 8 letech od zhotovení původní barevný odstín.
Speciální cementy TioCem a TioCem White
Speciální cementy TioCem a TioCem White

Knihovna materiálů matériO je součástí sítě nezávislých informačních center v oblasti materiálů a s nimi spojených technologií. Kromě fyzické knihovny materiálových vzorků nabízí on-line databázi a tým odborníků po celé Evropě. MatériO posuzuje materiály z mnoha hledisek s důrazem na jejich inspirativní přínos, o zařazení vzorků do knihovny rozhodují sami materiáloví odborníci z matériO. Síť knihoven vyhledává materiálové inovace a sleduje vyvíjející se technologie, představuje tak styčnou plochou mezi výrobci materiálů a jejich uživateli.

Mezi přibližně 1 200 vzorků pražské pobočky matériO byl nově zařazen také cement TioCem s fotokatalytickými vlastnostmi. Jeho vzorky spolu s ID kartou popisující jeho technické vlastnosti byly rozeslány také do ostatních evropských poboček knihovny, kde mohou inspirovat k použití i zahraniční stavitele.


Podívejte se na animaci funkce TX Active

Heidelberg Materials CZ, a.s.
logo Heidelberg Materials CZ, a.s.

Heidelberg Materials je největším výrobcem cementu v ČR. Výroba cementu probíhá ve dvou závodech: v Praze–Radotíně a v Mokré nedaleko Brna. V prodejním terminálu Králův Dvůr společnost dále provozuje moderní balicí linku a expedici volně loženého ...

 
 
Reklama